Γραφείο Προϋπολογισμού για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά: Μικρό το όφελος, μεγάλη η αναστάτωση

Γραφείο Προϋπολογισμού για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά: Μικρό το όφελος, μεγάλη η αναστάτωση

Ότι το όφελος από την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι πολύ μικρό σε σχέση με την αναστάτωση που προκαλείται, αναφέρει έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η έκθεση οποία συντάχθηκε μετά από αίτημα του Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών, Δημήτρη Γάκη, αναφέρει ότι «το όφελος από μια τέτοια ενέργεια σε σχέση με την αναστάτωση που δημιουργεί η εφαρμογή του, είναι πολύ μικρό».

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πόσο θα είναι το όφελος από τον ΦΠΑ στα νησιά, το οποίο, όπως εκτιμά το Γραφείο Προϋπολογισμού, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 160 εκατ. ευρώ ετησίως. Βεβαίως, η μελέτη συμπεριλαμβάνει και άλλες έρευνες που αναφέρουν ότι το όφελος θα είναι από 69 εκατ. έως 250 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται τέλος, ότι όλοι οι φορείς του τουρισμού (ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΕΞΑ κλπ.) είχαν εκδηλώσει την έντονη αντίθεσή τους στην αύξηση του ΦΠΑ, προσθέτοντας μάλιστα ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξουν οφέλη για την οικονομία, αλλά και μείωση εσόδων, καθώς οι τουρίστες θα κατευθύνονται σε φτηνότερους γειτονικούς προορισμούς.Σχόλια