«Γυρνάει» τα περί αλλαγής ονόματος των Σκοπίων ο Γκρουέφσκι

«Γυρνάει» τα περί αλλαγής ονόματος των Σκοπίων ο Γκρουέφσκι

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού των Σκοπίων για την εκτίμηση της εφημερίδας «Guardian» ότι εμφανίζεται έτοιμος να αλλάξει το όνομα της χώρας του, διενεργώντας σχετικό δημοψήφισμα.

«Δεν έχω δηλώσει κάτι τέτοιο και θα αντιδράσουμε και προς τον Guardian. Αυτό φαίνεται και από το ίδιο το κείμενο (σ.σ. του «Guardian»), από το οποίο προκύπτει ότι είναι απλά ένα δημοσιογραφικό σχόλιο και όχι δική μου δήλωση. Αυτό είναι κρυστάλλινα σαφές. Παρόμοιες προβοκάτσιες υπήρξαν και θα υπάρξουν και εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Προφανώς, το θέμα της ονομασίας γίνεται δημοφιλές αυτήν την περίοδο, όπως ακριβώς το περιμέναμε και παρόμοιες εσκεμμένες και λανθασμένες ερμηνείες από πολλούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν το καλό της διαδικασίας και έχουν ανάγκη ψευδούς αποκλειστικότητας, ή προωθούν τη δική τους ατζέντα, είναι αναμενόμενες», ανέφερε ο Γκρουέφσκι σε γραπτή δήλωσή του.

Προηγουμένως ο «Guardian» σε δημοσίευμα του, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι, εκτίμησε ότι αυτός εξέφρασε «ετοιμότητα για αλλαγή του ονόματος της χώρας του, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για την επίλυση μίας διαμάχης με την Ελλάδα η οποία διαρκεί 24 χρόνια».

Ο Γκρουέφσκι, σε δηλώσεις του προς τον «Guardian» ανέφερε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το θέμα του ονόματος, προσθέτοντας πως εάν δρομολογηθεί μία λύση στο ζήτημα αυτό θα τη θέσει σε δημοψήφισμα.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε. Πρέπει να ξαναρχίσουμε το διάλογο το συντομότερο δυνατόν και να βρούμε μία λύση. Κι όταν βρούμε την λύση, θα πρέπει να απευθυνθούμε στους πολίτες και να τους ρωτήσουμε αν είναι σωστή ή όχι», φέρεται να δήλωσε ο Γκρουέφσκι στη βρετανική εφημερίδα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια