Η γαλλική Δικαιοσύνη ενέκρινε την εκκένωση της «Ζούγκλας» του Καλαί

Η γαλλική Δικαιοσύνη ενέκρινε την εκκένωση της «Ζούγκλας» του Καλαί

Οι τοπικές αρχές σχεδιάζουν να μετεγκαταστήσουν περίπου 1.000 από τους μετανάστες που διαμένουν στη Ζούγκλα σε έναν κοντινό χώρο όπου έχουν τοποθετήσει ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ

Γαλλικό δικαστήριο επικύρωσε σήμερα την εντολή μερικής εκκένωσης της «Ζούγκλας» του Καλαί που είχαν εκδώσει οι τοπικές αρχές, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο της περιφέρειας του Πα-ντε-Καλαί.

Εναντίον της απόφασης των αρχών είχαν προσφύγει τοπικές οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό αυτό με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περάσουν τη Σήραγγα της Μάγχης και να φτάσουν στη Βρετανία .

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το νότιο τμήμα της παραγκούπολης αυτής πριν από το βράδυ της Τρίτης, 23 Φεβρουαρίου, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσαν στη βίαιη απομάκρυνση των κατοίκων. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε, εν αναμονή της εξέτασης του ζητήματος από τη δικαιοσύνη.

Οι τοπικές αρχές σχεδιάζουν να μετεγκαταστήσουν περίπου 1.000 από τους μετανάστες που διαμένουν στη Ζούγκλα σε ένα κοντινό χώρο όπου έχουν τοποθετήσει ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ, αλλά επίσης και σε άλλα κέντρα φιλοξενίας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Σχόλια