Η πόλη με τους πλουσιότερους κατοίκους στον κόσμο!

Η πόλη με τους πλουσιότερους κατοίκους στον κόσμο!

Η λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο ποικίλει ανάλογα με τις ειδικές εκδόσεις και τις μεθόδους κατάταξης…

Το Πεκίνο απέσπασε από τη Νέα Υόρκη τον τίτλο της «παγκόσμιας πρωτεύουσας δισεκατομμυριούχων» με 100 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να κατοικούν εκεί έναντι 95 στην αμερικανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με έρευνα.

Ο αριθμός των Κινέζων κροίσων που κατοικούν στο Πεκίνο αυξήθηκε κατά 32% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, και μόνο κατά 4% στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την έκθεση του Hurun Report, μίας επιθεώρησης με έδρα την Κίνα και κάθε χρόνο καταγράφει τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας. Η Μόσχα καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 66 δισεκατομμυριούχους.

«Παρά την οικονομική επιβράδυνση και την πτώση των χρηματιστηρίων, η Κίνα παρήγαγε περισσότερους νέους δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη χώρα του κόσμου πέρυσι, κυρίως λόγω της εισαγωγής εταιριών στο χρηματιστήριο», σχολίασε ο Ρούπερτ Χούγκεβερφ, πρόεδρος και επικεφαλής των ερευνών της Hurun.

Η λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο ποικίλει ανάλογα με τις ειδικές εκδόσεις και τις μεθόδους κατάταξης που χρησιμοποιούνται, όπως αυτές των Forbes, Bloomberg και Hurun.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, στην Κίνα  καταγράφονται 568 δισεκατομμυριούχοι -90 περισσότεροι απ’ ό,τι πέρυσι- που συγκεντρώνουν πλούτο 1.400 δισεκατομμυρίων, ίσο με το ΑΕΠ της Αυστραλίας.

Το ποσοστό των δισεκατομμυριούχων ηλικίας κάτω των 40 ετών που κατοικούν στην Κίνα ανέρχεται λίγο πάνω από το 40%, σύμφωνα με την έκθεση της Hurun.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, ο μεγιστάνας των ακινήτων και της ψυχαγωγίας Γουάνγκ Τζιανλίν, εμφανίζεται στην 21η θέση της κατάταξης της Hurun με τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο, πίσω από τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς -που καταλαμβάνει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης- τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκενμπεργκ και τον επιχειρηματία Γουόρεν Μπάφετ.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια