Η Ρωσία σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Τουρκία

Η Ρωσία σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Τουρκία

Μέρα με την μέρα σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Τουρκία , καθώς αυξάνονται οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην γύρω περιοχή , μετά το θερμό επεισόδιο με την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου Su-24 από τουρκικά μαχητικά στις 24 Νοεμβρίου.

Πριν μερικά 24ώρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στον ρωσικό στρατό να δράσει με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο στη Συρία λέγοντας ότι όποιος απειλεί τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στη Συρία, πρέπει να καταστρέφεται αμέσως.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η ρωσική επιχείρηση στη Συρία έχει ως στόχο την αποτροπή απειλών προς τη χώρα του, προσθέτοντας ότι ρωσική αεροπορία και ναυτικό έχουν προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις υποδομές του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ, επισημαίνεται η αποστολή 14 ελικοπτέρων (περιλαμβανομένων επτά βαρέων επιθετικών Mi-24) στην Αρμενία, στη βάση Ερεμπούνι κοντά στην πρωτεύουσα Γερεβάν- αριθμός που θα μπορούσε να αυξηθεί, με τα Mi-24 θα ξεπεράσουν τα 15 ως το τέλος του έτους.

Επίσης, αίσθηση έχει προκάλεσε η αποστολή του  υπερσύγχρονουρωσικού υποβρυχίου κλάσης Kilo, «Rostov-on-Don» στα ανοιχτά της Συρίας, από όπου και εκτόξευσε πυραύλους cruise εναντίον στόχων στη Συρία.

Σημειώνεται πως η Ρωσία διαθέτει ναυτική βάση στην Ταρτούς, ενώ άξια αναφοράς είναι και η παρουσία του καταδρομικού κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva» (με αντιαεροπορικά/ αντιπυραυλικά συστήματα αντίστοιχα των S-300) στην ανατολική Μεσόγειο.

Όσον αφορά στη ρωσική βάση του Χμαϊμίμ, έξω από τη Λαττάκεια, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 55 πολεμικά αεροσκάφη, περιλαμβανομένων μαχητικών Su-30, Su-24, Su-25 και Su-34, καθώς και επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 και μεταφορικά Mi-8.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα που υπάρχουν στη βάση περιλαμβάνουν Pantsir-S1, Buk-M2 και S-400, που θεωρούνται από τα κορυφαία αντιαεροπορικά/ αντιπυραυλικά συστήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο, με τεράστια εμβέλεια, ικανά να εμπλέξουν στόχους βαθιά εντός του εναερίου χώρου.

Ακόμη, υπολογίζεται ότι στη βάση υπάρχουν 15 άρματα μάχης και 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, καθώς και πλατφόρμες ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια