ΗΠΑ: «Αντίδραση με μεγάλο αντίκτυπο» στη Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ: «Αντίδραση με μεγάλο αντίκτυπο» στη Βόρεια Κορέα

«Υπάρχει ασφαλώς συμφωνία ότι χρειάζεται μια αντίδραση που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο» για την Πιονγκγιάνγκ.

Οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συμφωνούν ότι απαιτείται μια «αντίδραση που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο» μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα την Κυριακή (07/02), δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

«Υπάρχει ασφαλώς συμφωνία ότι χρειάζεται μια αντίδραση που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο» για την Πιονγκγιάνγκ, ανέφερε ο Έρνεστ μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην αμερικανική προεδρία. «Αυτό σημαίνει την εξέταση ενός φάσματος οικονομικών κυρώσεων οι οποίες θα απομονώσουν περαιτέρω τη Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα αρχίσει επίσημες συνομιλίες με τη Νότια Κορέα για να αναπτυχθεί στο έδαφός της ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγεθυνόμενη απειλή των οπλικών δυνατοτήτων της Βόρειας Κορέας, μετά την εκτόξευση του πυραύλου.

Αξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανέφεραν ότι απαιτείται η ανάπτυξη του εξελιγμένου συστήματος THAAD (σ.σ.  σύστημα που χρησιμοποιεί κινητική ενέργεια για την καταστροφή πυραύλων Σκουντ ή πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές, ώστε να μην εκρήγνυνται στον αέρα) στη Νότια Κορέα.

Η Σεούλ ανακοίνωσε χθες (07/02) ότι θα αρχίσει συζητήσεις με την Ουάσινγκτον σχετικά με την ανάπτυξη του συστήματος THAAD, μετά την εκτόξευση του βορειοκορεάτικου πυραύλου ο οποίος, σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, έθεσε σε τροχιά έναν δορυφόρο.

 

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια