ΗΠΑ: «Δεν θα πείραζε ούτε μύγα» δηλώνει ο πατέρας του επίδοξου δολοφόνου του Τραμπ

ΗΠΑ: «Δεν θα πείραζε ούτε μύγα» δηλώνει ο πατέρας του επίδοξου δολοφόνου του Τραμπ

Ο Μάικλ Σάντφορντ συνελήφθη αφού προσπάθησε να αρπάξει το όπλο ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης του Τραμπ στο Λας Βέγκας το Σάββατο (18/06).

Ένας άνδρας που κατηγορείται ότι προσπάθησε να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ με ένα όπλο αστυνομικού αντιμετωπίζει δυσκολίες με την ζωή του αλλά δεν έχει συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις και δεν υπήρξε ποτέ βίαιος, όπως δήλωσε ο πατέρας του σε Βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Όταν ο Σάντφορντ ρωτήθηκε τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτή την ενέργεια, είπε: «Για να πυροβολήσω και να σκοτώσω τον Τραμπ» σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

«Δεν επέδειξε ποτέ στο παρελθόν βίαιες τάσεις. Δεν υπήρξε ποτέ κακός άνθρωπος» σημείωσε ο πατέρας του, Πολ Ντεϊβέ. «Είναι καλό παιδί και στην κυριολεξία δεν θα πείραζε ούτε μια μύγα. Συνήθιζε να μας λέει να μην χρησιμοποιούμε εντομοκτόνο διότι δεν ήθελε οι μύγες να πεθαίνουν», πρόσθεσε ο πατέρας του.

Η Mirror από την πλευρά της, έγραψε ότι ο πατέρας του νεαρού αποκάλυψε ότι ο γιος του υποφέρει από το σύνδρομο Άσπεργκερ και ότι εγκατέλειψε το σχολείο στην ηλικία των 15 ετών «επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει καθόλου».

Ο νεαρός πήγε στις ΗΠΑ 18 μήνες αφότου μια Αμερικανίδα που είχε γνωρίσει επέστρεψε στην πατρίδα της, ένα γεγονός που τον «έριξε ψυχολογικά και του προκάλεσε κατάθλιψη», επισήμανε ο Ντεϊβέι. «Αρνείτο να επιστρέψει στην πατρίδα του και εμείς ανησυχούσαμε για εκείνον, βρισκόμασταν σε επαφή με την Αμερικανική Πρεσβεία… αλλά οι Αμερικανικές αρχές ανέφεραν ότι είναι άνω των 18 ετών και δεν μπορούν να κάνουν κάτι».

Ο Ντεϊβέι σημείωσε ότι κάποιος πρέπει να εξανάγκασε τον γιο του να επιτεθεί εναντίον του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ή «ριζοσπαστικοποιήθηκε» από κάποιον. «Δεν είχε αναφέρει ποτέ τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο λόγος που το σοκ για εμάς είναι τόσο μεγάλο συνίσταται στο ότι εκείνος δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για κάτι σαν κι αυτό… Αμφιβάλλω εάν γνωρίζει καν ποιος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Σάντφορντ σχεδίαζε να σκοτώσει τον Τραμπ εδώ και έναν χρόνο. Επισκέφθηκε μάλιστα ένα κέντρο σκοποβολής πριν από τη συγκέντρωση για εξασκηθεί για πρώτη φορά στο να χειρίζεται τα όπλα.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Σχόλια