ΗΠΑ: Διχασμένο το Ανώτατο Δικαστήριο περί νομοθεσίας για τις αμβλώσεις

ΗΠΑ: Διχασμένο το Ανώτατο Δικαστήριο περί νομοθεσίας για τις αμβλώσεις

Εκατοντάδες διαδηλωτές υπέρ και κατά της άμβλωσης κατέκλυσαν τον χώρο έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο για να διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους

Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ εμφανίστηκαν βαθιά διχασμένοι καθώς εξετάζουν τη μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το «καυτό» θέμα των αμβλώσεων εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Ο δικαστής Άντονι Κένεντι –η απόφαση του οποίου είναι καθοριστικής σημασίας- δεν αποκαλύπτει και πολλά σχετικά με το πώς θα αποφανθεί στη διαδικασία κατά την οποία κρίνεται ένας νόμος του Τέξας ο οποίος προβλέπει αυστηρούς περιορισμούς σε κλινικές και γιατρούς που προχωρούν σε αμβλώσεις.

AC

Ο Κένεντι, σε ένα βαθμό υπονόησε ότι θα στείλει την υπόθεση σε κατώτερο δικαστήριο προκειμένου να παρουσιαστούν πρόσθετες αποδείξεις αναφορικά με τον αντίκτυπο του νόμου, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση ενδέχεται να μην επιλυθεί για πολλά ακόμη χρόνια.

Καθώς λείπει μια ψήφος μετά τον θάνατο του δικαστή Άντονιν Σκαλία την 13η Φεβρουαρίου, οι δικαστές ενδέχεται να χωριστούν στα δύο με ψήφους 4 προς 4.

Κι ενώ αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου εκατοντάδες διαδηλωτές υπέρ και κατά της άμβλωσης κατέκλυσαν τον χώρο έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο για να διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους.’

Πηγή φωτογραφιών Reuters

 

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


Σχόλια