ΗΠΑ: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Μάθιου (pics)

184 0

Ο Μάθιου, η ισχυρότερη ατλαντική καταιγίδα από το 2007, υποβαθμίστηκε σε μετατροπικό τυφώνα την Κυριακή (09/10) αφού σάρωσε την Καραϊβική σκοτώνοντας 1.000 ανθρώπους.

Oι πλημμύρες που σάρωσαν τη Βόρεια Καρολίνα ως επακόλουθο του τυφώνα Μάθιου, μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια, είχαν αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και σε στέγες, την ώρα που αξιωματούχοι προειδοποιούν για απειλητικές συνθήκες εξαιτίας της υπερχείλισης των ποταμών για πολλές ημέρες, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα από τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 21 και σχεδόν τα μισά θύματα καταγράφθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα.

Μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου όπου το ύψος του νερού ξεπέρασε τα 30 εκατοστά, σήμερα ο ουρανός είναι καθαρός ωστόσο σοβαρά προβλήματα συνεχίζουν να προκύπτουν εξαιτίας της υπερχείλισης των ποταμών.

«Ο κυκλώνας Μάθιου έχει πλέον απομακρυνθεί, στον ωκεανό, αλλά παραμένει εδώ στη Βόρεια Καρολίνα» δήλωσε ο κυβερνήτης Πατ Μακρόρι σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα.

ma1

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση».

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην πολιτεία, μεταξύ αυτών ένας άνθρωπος που σκοτώθηκαν όταν το όχημά του παρασύρθηκε από χείμαρρους λάσπης στην κομητεία Τζόνστον χθες, είπε η Μακρόρι.

Με την άνοδο της στάθμης των ποταμών, ο κυβερνήτης προειδοποίησε ότι αναμένει να αυξηθεί και ο αριθμός των νεκρών.
Περίπου 1.500 κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και σε στέγες στο Λάμπερτον έπειτα από μια απρόσμενη άνοδο των υδάτων σήμερα το πρωί, επισήμανε ο κυβερνήτης.

Οι Αρχές πραγματοποιούν επιχειρήσεις διάσωσης προσεγγίζοντας τους πλημμυροπαθείς με ελικόπτερα ή βάρκες. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη απομακρυνθεί από τα σπίτια τους τη νύχτα πριν από την υπερχείλιση των ποταμών, ενώ τα νερά συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, σημείωσε ο Μακρόρι.

ma2

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grJoin the Conversation