ΗΠΑ: Ο μακελάρης του Τσάρλεστον δέχτηκε σφοδρή επίθεση από συγγενείς των θυμάτων του

ΗΠΑ: Ο μακελάρης του Τσάρλεστον δέχτηκε σφοδρή επίθεση από συγγενείς των θυμάτων του

Ο λευκός ακροδεξιός Ντίλαν Ρουφ, που καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για τον φόνο εννέα μαύρων σε εκκλησία του Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, ήρθε αντιμέτωπος με την οργή των συγγενών των νεκρών στη διάρκεια της ανακοίνωσης της ποινής του χθες Τετάρτη.

Ο 22χρονος νεαρός, που κατηγορούνταν για την επίθεση της 17ης Ιουνίου 2015 στην αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών, την πιο παλιά στον αμερικανικό Νότο, και ο οποίος είχε αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπισή του τις τελευταίες ημέρες, άκουσε την απόφαση χωρίς να αντιδράσει.

Οι 12 ένορκοι, εννέα λευκοί και τρεις μαύροι, τον είχαν κρίνει ένοχο ήδη στα μέσα Δεκεμβρίου και για τις 33 κατηγορίες που τον βάρυναν, ενώ συμφώνησαν ότι υπήρχαν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία, όπως το γεγονός ότι οι φόνοι ήταν προμελετημένοι και ότι ο δράστης δεν έδειξε μεταμέλεια.

Πεπεισμένος για την ανωτερότητα των λευκών έναντι των άλλων φυλών, ο Ρουφ δεν μεταμελήθηκε ποτέ για τα εγκλήματά του, ενώ συνέχισε τις προκλήσεις καθόλη τη διάρκεια της δίκης του, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να φορέσει πρόσφατα ένα ζευγάρι παπούτσια στα οποία ήταν ζωγραφισμένα ρατσιστικά σύμβολα.

Ο 22χρονος επέλεξε την εκκλησία αυτή, σύμβολό των αγώνων των μαύρων κατά της δουλείας, για να διαπράξει το έγκλημά του, το οποίο σόκαρε τη διεθνή κοινότητα, τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Η ψυχρή αποφασιστικότητα του Ρουφ αυξάνει τη φρίκη: εισήλθε στην εκκλησία και αφού προσποιήθηκε ότι συμμετέχει στην ανάγνωση της Βίβλου, άνοιξε πυρ εναντίον των πιστών.

«Πρέπει να το κάνω. Βιάζετε τις γυναίκες μας και κατακτάτε τη χώρα μας. Πρέπει να φύγετε», φώναζε την ώρα που πυροβολούσε εναντίον των συγκεντρωμένων πιστών.

Την Τρίτη για τελευταία φορά δικαιολόγησε την πράξη του επικαλούμενος τις προσωπικές του απόψεις.

«Εκτίμησα ότι πρέπει να το κάνω και εξακολουθώ να πιστεύω ότι έπρεπε να το κάνω», είπε ο Ρουφ στην τελευταία του αγόρευση ενώπιον του δικαστηρίου, λίγο αφού ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να του επιβληθεί η εσχάτη των ποινών.
Κάποια από τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων χαρακτήρισαν τον 22χρονο δράστη «διαβολικό», τονίζοντας ότι του αξίζει η θανατική ποινή, ενώ άλλοι επεσήμαναν ότι θα πρέπει να τον συγχωρήσουν, όπως ορίζει η χριστιανική θρησκεία.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια