Η αδελφή της Πόλας Ρούπα «αδειάζει» Κοντονή

Η αδελφή της Πόλας Ρούπα «αδειάζει» Κοντονή

Με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο athens.indymedia, η αδελφή της Πόλας Ρούπα, καταγγέλλει μεταξύ άλλων τον υπουργό Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον για “ψευδείς δηλώσεις” στην παρουσία του στο δελτίο της ΕΡΤ.

Ο υπουργός ανέφερε στη συνέντευξή του, πως η θεία και η γιαγιά του εξάχρονου επισκέπτονται καθημερινά το παιδί, όμως οι ίδιες καταγγέλλουν ότι το είδαν για λίγο την Παρασκευή και την Κυριακή και έπειτα από πιέσεις, ενώ το Σάββατο δεν τα κατάφεραν.

Ολόκληρη η καταγγελία της αδερφής της Πόλας Ρούπα:

“Την Παρασκευή 6/1/2017 στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ο προϊστάμενος των νοσηλευτών κ. Παπανικολάου μας είπε ότι το παιδί δεν είναι στο νοσοκομείο (δεν υπάρχει τέτοιο όνομα).

Αφού ψάξαμε όλα τα κτίρια του νοσοκομείου, το βρήκαμε φρουρούμενο από αστυνομικούς στην παιδοψυχιατρική κλινική και μετά από πιέσεις μας άφησαν να το δούμε για λίγη ώρα.

Η παιδοψυχίατρος Μ.Βαλιβανάκη μας δήλωσε ότι δεν θα το δούμε το Σαββατοκύριακο παρά μόνο την Δευτέρα με την αιτιολογία ότι αν το επισκεπτόμαστε κάθε μέρα το παιδί θα θέλει να φύγει.

Το Σάββατο 7/1/2017 επιχειρήσαμε να δούμε το παιδί αλλά δεν μας το επέτρεψαν. Παρών ήταν ο Διευθυντής της παιδοψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κ.Αναγνωστόπουλος. Την ίδια μέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Κοντονής δήλωσε στο κρατικό κανάλι ΕΡΤ ότι εμείς (η θεία και η γιαγιά του παιδιού) το επισκεπτόμαστε κάθε μέρα.

Σήμερα Κυριακή 8/1/2017 τελικά καταφέραμε να δούμε για λίγο το παιδί και μας διαβεβαίωσαν ότι σήμερα θα μας το δώσουν.

Καταγγέλλουμε:

 1)Τον προϊστάμενο νοσηλευτών που είχε υπηρεσία την Παρασκευή 6/1/2017 κ.Παπανικολάου
 2)Τον παιδοψυχίατρο του νοσοκομείου κ.α Μαρία Βαλιβανάκη
 3)Τον διευθυντή της παιδοψυχιατρικής κλινικής κ. Αναγνωστόπουλο
 4)Τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Κοντονή για τις ψευδείς δηλώσεις που έκανε στα Μ.Μ.Ε”

Ραγκούσης: Δε μου έλεγαν που είναι το παιδί

«Αυτή η δοκιμασία ψυχών, αρχών και αξιών τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο. Το πήρε το παιδί η γιαγιά χτες το βράδυ. Ο τόπος κατοικίας θα είναι στην Καλαμάτα. Έκρινε η εισαγγελέας ότι το παιδί βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον», είπε στον Αlpha 989 ο συνήγορος της Π. Ρούπα Φραγκίσκος Ραγκούσης, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των αρχών.

Είπε πως όταν ο δικηγόρος αναζήτησε το παιδί, έλαβε την αόριστη κι επικίνδυνη απάντηση πως «είναι σε ασφαλές περιβάλλον…». «Δεν ήταν γραφειοκρατικά γρανάζια αλλά ήταν γρανάζια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε θετική την παρέμβαση των υπουργών Τόσκα και Κοντονή.

Είπε ότι η Πόλα Ρούπα σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας.

Τόνισε ότι «η αμεσότητα με την οποία κινήθηκαν οι διαδικασίες μας ικανοποίησε για να φύγει το παιδί από το περιβάλλον αυτό. Δεν ήταν παιδί εγκαταλελειμμένο, που δεν πήγαινε σχολείο αλλά εξαιρετικά κοινωνικό παιδί. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που χαιρέτησε τους γιατρούς και είπε «καλή σας νύχτα».Σχόλια