Η «αγαπητή» κυρία Θάνου

Η «αγαπητή» κυρία Θάνου

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Πολύς λόγος γίνεται για την εκτόπιση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακής πρωθυπουργού, νομικής συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα και νυν επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου από την ανεξάρτητη Αρχή.
Διαμαρτύρονται οι σκληροί πυρήνες του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ για αντιθεσμικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η νυν κυβέρνηση. «Φωτογραφικά» λένε θεσπίζουν ασυμβίβαστο για να την απομακρύνουν από τη θέση της. Οκ! Είναι τρομακτικά προκλητικό πόσο αφελής μπορεί να το παίζει κάποιος ο οποίος υποστηρίζει ότι η αγαπητή κα Θάνου μπορούσε να είναι επικεφαλής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ Αρχής.

Όταν έχεις υπηρετήσει στο στενό περιβάλλον του Μαξίμου πόσο ανεξάρτητος μπορει να θεωρείσαι; Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Ας επιστρέψω όμως στο πρόσωπο της κας Θάνου. Και ας γυρίσω λίγο τον χρόνο πίσω. Όταν ζούσε ο μακαρίτης ο Βγενόπουλος. Θυμάστε την μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος της κας Θάνου; Τις καταγγελίες για εκβιασμούς, χρηματισμούς και όλα τα συναφή; Ε, εκείνη την περίοδο έμαθα ότι η μήνυση είχε βάση. Την χειριζόταν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν για να αρχειοθετήσει την υπόθεση δεν περιγράφονται. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Έστριψε δια του αρραβώνος! Την υπόθεση ανέλαβε άλλη εισαγγελική λειτουργός. Με fast track διαδικασίες η μήνυση αρχειοθετήθηκε. Η λειτουργός που χειρίστηκε την υπόθεση, αμέσως μετά τοποθετήθηκε σε ακόμη καλύτερο πόστο! Αυτά για να γνωρίζουμε τι συνέβαινε!


Σχόλια