Η «άγνοια» του υπουργού Ευκλείδη για το Ελληνικό

Η «άγνοια» του υπουργού Ευκλείδη για το Ελληνικό

Πριν από λίγο καιρό ο υπουργός Ευκλείδης (Τσακαλώτος) απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Οδυσσέα (Κωνσταντινόπουλου) ο οποίος ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί τι μέλλει γενέσθαι με την… επένδυση του Ελληνικού.

Απάντησε, λοιπόν, ο υπουργός Ευκλείδης ότι η σύμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Φθινόπωρο και η επένδυση να προχωρήσει κανονικά.

Πως όμως θα προχωρήσει η επένδυση; Κάτω από ποιους όρους; Και έναντι ποιου τιμήματος;

Ο υπουργός Ευκλείδης δεν μας διευκρίνισε εάν γνωρίζει πως αυτή την στιγμή δυο πραγματογνώμονες (Μελάς, Αναματερός) οι οποίοι ορίστηκαν από την ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα τον εισαγγελέα, κ. Ι. Δραγάτση κατέληξαν στη σύνταξη πολυσέλιδων πραγματογνωμοσυνών που κάνουν λόγο για ξεπούλημα του Ελληνικού.

Το περιεχόμενο της έρευνας των ειδικών επιστημόνων αποκαλύφθηκε από την έρευνα του ereportaz (διαβάστε εδώ) και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, πλην όμως κυβερνητική σιωπή.

Δεν γνωρίζουμε εάν η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που το ΤΑΙΠΕΔ από «άντρο διαφθοράς» (κατά τον Αλέξη Τσίπρα) μετατράπηκε σε Ταμείο-πρότυπο το οποίο διενέργησε (επί προηγούμενης κυβέρνησης) έναν διαγωνισμό (επίσης) πρότυπο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι υπουργοί όταν αποφασίζουν να απαντήσουν σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις οφείλουν να γνωρίζουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Εκτός εάν τις γνωρίζουν και –όπως ψιθυρίζεται- τις αποκρύπτουν τεχνηέντως. Τότε, βέβαια, πάμε σε άλλες καταστάσεις…Σχόλια