Οι αγρότες άνοιξαν τον Ισθμό & τα Τέμπη

Οι αγρότες άνοιξαν τον Ισθμό & τα Τέμπη

Στο άνοιγμα της Κοιλάδας των Τεμπών και της γέφυρας του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο, προχώρησαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια σε ένδειξη καλής θελήσεως, επειδή ο καιρός επιδεινώθηκε και η κίνηση από τις εναλλακτικές διαδρομές είναι πιο δύσκολη, αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των συναδέλφων τους από το μπλόκο της Νίκαιας αλλά και άλλα μπλόκα που πήγαν σήμερα στον Προμαχώνα.

Οι αγρότες σημειώνουν ότι η Κοιλάδα θα παραμείνει σήμερα ανοιχτή όλο το βράδυ, και στην συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα πράξουν ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Εν τω μεταξύ, άνοιξε σήμερα και το μπλόκο των αγροτών στον Ισθμό της Κορίνθου, και σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου-Αθήνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε παλαιά και νέα εθνική οδό.

Οι αγρότες της Κορίνθου απομάκρυναν, όλο το πρωί σήμερα, από την εθνική οδό, τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που είχαν αναπτύξει εκεί για περίπου 35 ημέρες και δήλωσαν ότι εφεξής θα προβούν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Αντιθέτως, οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας παραμένουν στα μπλόκα και τα ενισχύουν, μεταφέροντας στη Νεστάνη τα τρακτέρ που βρίσκονταν στον Ισθμό και περιμένουν διευκρινίσεις σε επιμέρους ζητήματα από τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που συζητήθηκαν και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.

Μάλιστα, σήμερα, οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ, ενώ στη Λακωνία παραμένουν ενεργά τα μπλόκα σε Βλαχιώτη, Λίμνη και γέφυρα Ευρώτα, την οποία θα αποκλείσουν, σήμερα, από τις 7.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ.Σχόλια