Η αμίμητη ατάκα του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό: Είμαι ταξικός αποστάτης!

Η αμίμητη ατάκα του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό: Είμαι ταξικός αποστάτης!

«Είμαι ταξικός αποστάτης!» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Γ. Κατρούγκαλος θέλησε να απαντήσει στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλη Αλεξανδρή, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «εχθρεύεται» τους ελεύθερους επαγγελματίες.
«Κύριε Αλεξαδρή έχουμε ταξικές διαφορές. Εγώ είμαι ταξικός αποστάτης. Δεν υπερασπίζομαι τον κλάδο μου κι αυτούς που βγάζουν πάνω από 50.000» ήταν η ατάκα-έκπληξη του Κατρούγκαλου. Ο υπ. Εργασίας προσέθεσε ότι «οι αγρότες κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ταξικά διαστρωματωμένοι και πως «τα συμφέροντα των δικηγόρων δεν είναι ενιαία: Είναι άλλο αυτός με το μπλοκάκι που είναι σκλάβος των μεγάλων δικηγορικών γραφείων κι άλλο το συμφέρον του μεγαλοδικηγόρου που στην ουσία είναι μεγαλοεπιχειρηματίας».

«Όποιος ελεύθερος επαγγελματίας έχει 20.000 ευρώ και κάτω εισόδημα με συνδυασμό φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων ωφελείται. Μόνο το 10% φαίνεται να έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ άρα το ποσοστό που έχει εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ είναι πάνω από 95%. Συνεπώς αυτοί κερδίζουν» είπε. Για να στοχεύσει κατά του προέδρου του ΔΣΑ και πάλι. «Εμείς είμαστε με τους πολλούς κι όχι με τους λίγους. Οι άνεργοι, αυτοί με μπλοκάκι, εκείνοι με εισόδημα 1.000 ευρώ και κάτω κερδίζουν. Και είστε ελεύθερος να επιλέξετε με ποιους θα είστε κύριε πρόεδρε αν και εκλεγήκατε με τις ψήφους όλων», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε όλους τους κοινωνικούς φορείς οι οποίοι στις επιτροπές της Βουλής χαρακτήρισαν το ασφαλιστικό ως «εξοντωτικό» και «λαιμητόμο».

 

 Σχόλια