Η ανακοίνωση του Ωνασείου για τη μεταφορά της Ντένιας στις ΗΠΑ

Η ανακοίνωση του Ωνασείου για τη μεταφορά της Ντένιας στις ΗΠΑ

Το πράσινο φως για το ταξίδι της της 28χρονης καρκινοπαθούς Ντένιας Παράσχη στις ΗΠΑ έδωσαν οι γιατροί του Ωνασείου , θέτοντας τους όρους για τη μεταφορά της στην ογκολογική κλινική της Βοστώνης.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η ασθενής Διονυσία Παράσχη εισήχθη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στις 25/1/2016 καθώς σε υπερηχογράφημα που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας διαπιστώθηκε μεγάλη συλλογή περικαρδιακού υγρού και αυξημένες πιέσεις στη δεξιά κοιλία.
Ο απεικονιστικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, ανέδειξε μάζα στο μεσοθωράκιο που πίεζε την πνευμονική αρτηρία και επεκτεινόταν μέχρι την αορτή.
Στην ασθενή προτάθηκε η διενέργεια βιοψίας με βελόνη και καθοδήγηση από αξονικό τομογράφο για να καθοριστεί ο ιστολογικός τύπος της μάζας. Η ασθενής αρνήθηκε τη διενέργεια της βιοψίας και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.
Της εξηγήθηκαν οι πιθανοί κίνδυνοι μιας τέτοιας μεταφοράς και συστήθηκε, εφ’ όσον η ίδια και η οικογένειά της το απαιτούσαν, η μεταφορά να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών και με τη συνοδεία ιατρού.
Σήμερα η ασθενής αναχώρησε από το Νοσοκομείο. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και γρήγορη ανάρρωση».Σχόλια