Η «αναβάθμιση» του WhatsApp που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε

Η «αναβάθμιση» του WhatsApp που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί χρήστες του WhatsApp έλαβαν πρόσκληση για να προχωρήσουν σε μια αναβάθμιση της εφαρμογής, η οποία προορίζεται για τα «χρυσά» της μέλη.

Σύμφωνα με τη σχετική «προσφορά», η αναβάθμιση που ονομάζεται WhatsApp Gold θα χρησιμοποιείται από την ελίτ των χρηστών της εφαρμογής και θα επεκτείνει τα χαρακτηριστικά της, συμπεριλαμβανομένων συνομιλιών μέσω βίντεο, ενώ υποστηρίζει την αποστολή ακόμη και 100 φωτογραφιών «με τη μία», χωρίς να χρειάζεται να στείλεις πολλά μηνύματα.

Ακόμη, με την αναβάθμιση γίνεται δυνατή η αυτόματη διαγραφή των μηνυμάτων που έχουν σταλεί.

Ωστόσο, όσο δελεαστικά και να ακούγονται τα παραπάνω, κανείς χρήστης δε θα πρέπει να μπει στον πειρασμό να προχωρήσει στην αναβάθμιση της εφαρμογής, καθώς με αυτόν τον τρόπο «υπογράφει» πως το κινητό του τηλέφωνο θα πέσει θύμα υποκλοπής δεδομένων.

Συγκεκριμένα, με την αναβάθμιση, στο κινητό του χρήστη εγκαθίσταται κακόβουλο λογισμικό το οποίο θα δώσε σε χάκερς πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Το μήνυμα που στέλνεται στους χρήστες είναι το εξής: «Γεια σου. Τελικά η μυστική χρυσή έκδοση του Whatsapp έχει διαρρεύσει. Αυτή η έκδοση χρησιμοποιείται μόνο από μεγάλες προσωπικότητες. Τώρα μπορούμε τη χρησιμοποιήσουμε επίσης κι εμείς».

Στην πραγματικότητα βέβαια πρόκειται για μια ψεύτικη έκδοση, δεν υπάρχουν διασημότητες που να τη χρησιμοποιούν και ο σύνδεσμός για το «κατέβασμα» οδηγεί μόνο σε μπελάδες εσάς και τη συσκευή σας.

Οι χρήστες καλούνται να διαγράψουν αμέσως οποιοδήποτε τέτοιο μήνυμα υπόσχεται «χρυσή αναβάθμιση» και να είναι πολύ υποψιασμένοι σε παρόμοιες υποσχέσεις.Σχόλια