Η Άνγκελα Μέρκελ και πάλι στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες

Η Άνγκελα Μέρκελ και πάλι στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες

Στην κορυφή της ετήσιας λίστας με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου που δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό Forbes βρέθηκε για μία ακόμη φορά η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, να ακολουθεί δεύτερη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC, η κ. Μέρκελ καταλαμβάνει την πρώτη θέση για έκτη συνεχή χρονιά και για 11η φορά συνολικά. Παράλληλα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, Μαρίσσα Μάγιερ, είναι η νεότερη στη λίστα, ενώ η πρεσβύτερη είναι η 90χρονη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η λίστα για το 2016 περιλαμβάνει 100 γυναίκες από 29 χώρες.

Οι ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη προέρχονται από τους χώρους της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας καθώς και από μη κυβερνητικούς φορείς και ανθρωπιστικές οργανώσεις, και περιλαμβάνουν επικεφαλής επιχειρήσεων, γυναίκες που κατέχουν ηγετικές πολιτικές θέσεις και δισεκατομμυριούχους.

Η λίστα κατατάσσει τις γυναίκες βάσει της οικονομικής τους επιφάνειας, της δυναμικής τους, της παρουσίας τους στα μέσα ενημέρωσης καθώς και της επιρροής που έχουν. Σύμφωνα με το περιοδικό, αυτές οι γυναίκες ελέγχουν καθαρά έσοδα ύψους σχεδόν 1 τρισ. δολαρίων και επηρεάζουν περισσότερους από 3,6 δισ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 είναι μια χρονιά ρεκόρ για την Κίνα, η οποία για πρώτη φορά εκπροσωπείται στη λίστα από εννέα γυναίκες. Σε αυτές περιλαμβάνεται η Λούσυ Πενγκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, η οποία βρίσκεται στην 35η θέση της κατάταξης, την υψηλότερη ανάμεσα στις ομοεθνείς της.

Η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Τσαν, βρίσκεται στην 38η θέση, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης η διευθύνουσα σύμβουλος της Kingston Securities, Πολυάνα Τσου, και η διευθύνουσα σύμβουλος της Great Wall Motor, Γουάνγκ Φενγκγίνγκ.

 Σχόλια