Οι «αόρατοι» μετανάστες της Ομόνοιας (βίντεο)

Οι «αόρατοι» μετανάστες της Ομόνοιας (βίντεο)

Την αδιαφορία και την πλήρη εγκατάλειψη του κράτους βιώνει μία οικογένεια Σύρων προσφύγων που ζει στην Ομόνοια εδώ και 45 ημέρες. Η κάμερα της εκπομπής Checkpoint Alpha βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω απο τις οποίες ζουν ο Μαχμούτ με την σύζυγο του και τις δύο κόρες τους.

Μέρα μεσημέρι στην πλατεία Ομόνοιας. Κόσμος πηγαίνει και έρχεται. Μερικοί απο τους περαστικούς κοντοστέκονται στη μέση της ιστορικής πλατείας. Το βλέμμα κολλάει σε έναν μεσήλικα ο οποίος κάνει νευρικές κινήσεις. Δίπλα του δυο πανέμορφα κοριτσάκια. Η Γιάννα και η Λιν. Και οι τέσσερις κάθονται στο υπαίθριο κατάλυμα τους.

Ο Μαχμούτ κατάγεται απο την Παλαιστίνη αλλά ζούσε στην Συρία απο το 1984. Ήρθε στην χώρα μας πριν απο 45 ημέρες. Για να καταφέρει να πληρώσει το κύκλωμα δουλεμπόρων αναγκάστηκε να πουλήσει και τα δυο του σπίτια.

Επιπλέον στους δουλεμπόρους στην Τουρκία έδωσε 10.000 ευρώ. Ήρθε στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον. Επι 45 ημέρες ζει κάτω απο ένα δέντρο, στην Ομόνοια. Φιλοξενήθηκε για δυο ημέρες σε ένα δωμάτιο και απο τότε στο δρόμο.

Οι υπεύθυνοι λέει οτι του είπαν να περιμένει. Και απο τότε… περιμένει.Σχόλια