Η απάντηση από το περιβάλλον του Καλογρίτσα για τη φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα

Η απάντηση από το περιβάλλον του Καλογρίτσα για τη φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα

Σχετικά με τα δάνεια από την Attica Bank και τα δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος τοποθετήθηκε το περιβάλλον του Καλογρίτσα.

Όπως υποστηρίζουν, το ύψος των δανείων από την Attica Bank δεν είναι 127,6 εκατ. ευρώ αλλά λιγότερα από 110, από τα οποία τα μισά είναι εγγυητικές. Όπως υποστηρίζει, τα δάνεια αυτά δόθηκαν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Ειδικότερα, το 50% είναι εγγυημένα με το 2,5% των μετοχών της Τράπεζας Αττικής (συνολικής αξίας 25 εκατ. ευρώ) που αγοράστηκαν με χρήματα του ίδιου, την ώρα που υπάρχουν 200 εκατ. ευρώ σε ανεκτέλεστα έργα από τα οποία όταν εισπράττει, οι τράπεζες λαμβάνουν αυτό που δικαιούνται.

Όσον αφορά,  τον υιό του και δικαιούχο της μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, Ιωάννη Βλαδίμηρο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες είναι τακτοποιημένες, όπως αναφέρουν.

Σχετικά με τα… χωράφια-βοσκοτόπια, από τη στιγμή που υπήρξε συνένωση μικρότερων τεμαχίων δημιουργώντας έκταση 5.000 στρεμμάτων- τονίζουν ότι- ο συντελεστής δόμηση ανεβαίνει στο 10%, συνεπώς αυξάνεται και η αξία τους, καθώς παύουν να έχουν μόνο αγροτική αξία αλλά και αστική.Σχόλια