Η απάντηση Γ. Παπανδρέου στην επιστολή της Φ. Γεννηματά

Η απάντηση Γ. Παπανδρέου στην επιστολή της Φ. Γεννηματά

Στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά απάντησε θετικά μεν ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας, στη κ. Γεννηματά πώς χρειάζεται «να βάλουμε τέλος στο παρασιτικό συντηρητικό πελατειακό πολιτικο-οικονομικό σύστημα. Αυτό δηλαδή, που σπατάλησε πόρους και δυνατότητες του Ελληνισμού, υπονόμευσε τους δημιουργικούς Έλληνες, τις δημιουργικές Ελληνίδες, αυτό που μας ανάγκασε να ζητούμε δανεικά από τους εταίρους μας με επαχθείς όρους, για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία – μια εθνική καταστροφή».

Ο κ. Παπανδρέου στην απαντητική του επιστολή προς την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζει ότι επιβάλλεται να προχωρήσουν ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που είχαν ήδη αρχίσει την περίοδο 2009 -2011 και ανέκοψε η κυβέρνηση Σαμαρά αρχικά και στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Επαναλαμβάνει την πρότασή του για μια κοινή συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών του προοδευτικού χώρου γύρω από ένα τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι, όπως αναφέρει, γνωρίζει και κατανοεί, πως τόσο η κ. Γεννηματά όσο και άλλες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ.Σχόλια