Η απάντηση του Φίλη στους επικριτές του

Η απάντηση του Φίλη στους επικριτές του

Την απάντησή του στις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε αναφορικά με τη γενοκτονία των Ποντίων έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης, μιλώντας σήμερα στο πανεπιστήμιο Αθηνών κατήγγειλε παλαιά και νέα στερεότυπα και αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, εννοώντας προφανώς τις φωνές αντίδρασης για τις απόψεις που διατύπωσε.

«Είναι αλήθεια ότι είναι πολλές οι περισπάσεις που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε με εύλογο τρόπο τα προβλήματα… Συνεχώς μπροστά μας ορθώνονται παλαιότερα και νέα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζωή χαμένων ευκαιριών. Τέτοια είναι μια αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, τα ζούμε καθημερινά δυστυχώς, και ως υποτίθεται παρηγορητικό λόγο στις στιγμές της κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκδήλωση ο υπουργός Παιδείας.

Στο πλευρό του στάθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας πηγή έμπνευσης για διάλογο.

«Βλέπουμε φαινόμενα που φτάνουν στα όρια του χουλιγκανισμού όταν τολμήσει ένας άνθρωπος να πει το οτιδήποτε, από τον πιο απλό πολίτη έως κάποιον που έχει θεσμικό ρόλο να πει κάτι που θα μπορούσε όχι να υιοθετηθεί αλλά να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περαιτέρω συζητήσεις».Σχόλια