Η απάντηση του Μαξίμου στον Ν. Φίλη για τις αιχμές του για την διαπραγμάτευση και την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Η απάντηση του Μαξίμου στον Ν. Φίλη για τις αιχμές του για την διαπραγμάτευση και την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Στις αιχμές του Νίκου Φίλη από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο για την τακτική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση ήθελε να απαντήσει εμμέσως το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Φίλης είχε πει το Σάββατο πως «καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου θα κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας».

Στην παραπάνω παρέμβαση του πρώην Υπουργού από την πλευρά του Πρωθυπουργού κατανοούν τον προβληματισμό του Νίκου Φίλη αλλά «δεν είναι η Ελλάδα ο παίκτης που καθυστερεί την αξιολόγηση και δε παίζει έντιμα». Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση διαμηνύει πως τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και η διαπραγματευτική ομάδα του Υπουργείου Οικονομικών προσπαθούν να φέρουν στην Ελλάδα «μία συμφωνία που θα κρατήσει όρθιο τον ελληνικό λαό».

Όσον αφορά τις συνεργασίες, την άλλη δήλωση του Φίλη, για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά την κυβερνητική σύμπραξη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Ο συγγενέστερος σύμμαχός μας -έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό», είχε πει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρ.Λ..Σχόλια