Η απόφαση-κόλαφος για τον αστυνομικό που καταδικάστηκε για εκβιασμούς και πολιτεύεται

Η απόφαση-κόλαφος για τον αστυνομικό που καταδικάστηκε για εκβιασμούς και πολιτεύεται

Η αποκάλυψη της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» με τις ημέρες και τα έργα του Αθανάσιου Ντζακώστα προκάλεσε αίσθηση και… σπασμωδικές αντιδράσεις

Διαβάστε το ΦΕΚ της απόταξης του αστυνομικού-πολιτευτή 

Απύθμενο θράσος επιδεικνύει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παιανίας με τον συνδυασμό του Σπύρου Στάμου, ο οποίος αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς συνελήφθη και καταδικάστηκε για σωρεία εκβιασμών κατά ανήμπορων προσώπων ακόμη και αλλοδαπών.

Η αποκάλυψη της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», με τις ημέρες και τα έργα του Αθανάσιου Ντζακώστα, προκάλεσε αίσθηση. Είναι αν μη τι άλλο σπάνιο ένας άνθρωπος ο οποίος κατηγορήθηκε και εν τέλει καταδικάστηκε για ηθικά απαξιωμένα αδικήματα, τη στιγμή που ήταν στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. υπηρετώντας στην Άμεση Δράση, να βρίσκει πολιτική στέγη στο ψηφοδέλτιο ενός ανθρώπου που ευαγγελίζεται την ηθική, την πάταξη της διαφθοράς και τη χρηστή διοίκηση της πόλης του.

Δεν θα υπήρχε καμία ανάγκη να επανέλθουμε στο θέμα εάν τις προηγούμενες ημέρες δεν σημειώνονταν δύο περιστατικά, τα οποία μας προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση.

Καταρχάς, η δημόσια στήριξη την οποία παρείχε ο υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Στάμου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου στο Facebook. Αντί να απολογηθεί για την επιλογή του, να πει ότι έσφαλε ή εν πάσηπεριπτώσει δεν γνώριζε για το ποινικό παρελθόν του υποψηφίου του, έκανε λόγο για «λάσπη» και συκοφαντίες. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να χαρακτηρίσει τον κ. Ντζακώστα «άμεμπτο»!

Δεν αποτάχθηκα, γιατί παίρνω σύνταξη 

Έχοντας την κάλυψη του δημάρχου ακολούθησε και η απάντηση του κ. Ντζακώστα. Σε δημοσίευμα τοπικής freepress εφημερίδας ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κάνει λόγο για «συκοφαντικό άρθρο», το οποίο τον διασύρει. Χαρακτηρίζει την εφημερίδα «κίτρινο Τύπο», η οποία τον παρουσιάζει ως δήθεν εκβιαστή που έχει στο βιογραφικό του καταδίκη. Χρησιμοποιεί, μάλιστα, το απίστευτο επιχείρημα ότι ουδέποτε αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. επειδή συνταξιοδοτήθηκε! Απευθυνόμενος, προφανώς, σε πρόσωπα κατώτερου πνευματικού επιπέδου γράφει το εξής: «Αν με είχαν εκδιώξει άλλωστε από την ΕΛ.ΑΣ., πώς θα ήταν δυνατόν να με συνταξιοδοτήσουν;».

Είναι προφανής η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πρώην αστυνομικός. Προφανώς παραγνωρίζει ότι ακόμη και τα στελέχη τα οποία έχουν αποταχθεί μπορούν να διεκδικήσουν σύνταξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συναδέλφου του ο οποίος συνελήφθη και κατέληξε στη φυλακή επειδή διακινούσε μετανάστες μέσω αεροδρομίου, αλλά λαμβάνει την σύνταξή του κανονικά. Μια απλή προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια αρκεί. Κάτι πιο χειροπιαστό ο κ. Ντζακώστας έχει να μας πει; Μάλλον όχι.

Να και το ΦΕΚ που αποδεικνύει του λόγου το αληθές:

Τα ντοκουμέντα, η καταδικαστική απόφαση και η απόταξη 

Ας περάσουμε στην ουσία του ρεπορτάζ. Όπως προκύπτει από τα επίσημα δικαστικά έγγραφα, ο Ντζακώστας και ένας ακόμη συνάδελφός του στις 30-3-2008, βρίσκονταν στην Αρτέμιδα Αττικής με το περιπολικό. Ένας πολίτης , ο Α.Μ, εκτελούσε οικοδομικές εργασίες στην οικοδομή του, ημέρα Κυριακή όπου απαγορεύονται βάσει νόμου οι εργασίες. Τότε οι αστυνομικοί τον είδαν και κατέβηκαν από το περιπολικό, του είπαν δήθεν ότι έχουν ένταλμα σύλληψης και πως «δεν τον συμφέρει να έρθει η πολεοδομία».

Τότε ο Α.Μ τους απάντησε πως έχει τα απαραίτητα χαρτιά αλλά εκείνοι του ζήτησαν το ποσό των 200 ευρώ με την απειλή ότι θα τον συλλάβουν. Εκείνη τη στιγμή ο Α.Μ δεν τους έδωσε καθόλου χρήματα γιατί δεν τα είχε και τότε ο αστυνομικός Αθανάσιος Ντζακώστας του ζήτησε την ταυτότητά του, την οποία του είπε πως θα του την έδινε στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα αφού του έδειχνε την άδεια και του έδινε και το χρηματικό ποσό.

Οι αστυνομικοί ακάθεκτοι πήγαν το ίδιο απόγευμα στην οικοδομή του Α.Μ στις 6, όπως τον είχαν προειδοποιήσει και παρόλο που η αρραβωνιαστικιά του Α.Μ τους έδειξε την άδεια επέμεναν για το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, αλλά έλαβαν μόνο τα 100 και μάλιστα είπαν πως θα επιστρέψουν την Κυριακή για τα υπόλοιπα 100!

Στη συνέχεια,όμως, ο Α.Μ και η αρραβωνιαστικιά του καταμήνυσαν το περιστατικό στη Δ/ΝΣΗ Εσωτερικών Υποθέσεων όπου προέβησαν και σε διαδικασία αναγνώρισης του Αθανάσιου Ντζακώστα.

Τον επόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις 18/4/2008, οι ίδιοι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια υπηρεσίας, αυτή τη φορά στο Πικέρμι Αττικής, έκαναν έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο όπου επέβαιναν τρεις αλλοδαποί και ο ένας εξ αυτών, βουλγάρικης καταγωγής, δεν είχε τα νομιμοποιημένα έγγραφα παραμονής. Τότε, ο Αθανάσιος Ντζακώστας ζήτησε από τον οδηγό του οχήματος το ποσό των 300 ευρώ για να τον αφήσει να φύγει, απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προέβαινε στη σύλληψή του. Οι τρεις αλλοδαποί τους έδωσαν το ποσό των 200 ευρώ για να μπορέσουν να φύγουν.

Έναν μήνα αργότερα οι ίδιοι αστυνομικοί, με την πρόφαση ότι όχημα παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, στο οποίο επέβαιναν δύο Πακιστανοί, τους σταμάτησαν για έλεγχο και ο ένας από αυτούς είχε πλαστό πιστοποιητικό. Αντί, λοιπόν, ο Αθανάσιος Ντζακώστας να τον οδηγήσει στο τμήμα ζήτησε αρχικά το ποσό των 100 ευρώ και στη συνέχεια άλλα 300, απειλώντας τον με σύλληψη. Τότε, ο αστυνομικός άνοιξε το πορτοφόλι του αλλοδαπού και άρπαξε 87 ευρώ και 40 λεπτά! Στη συνέχεια προέτρεψε τους αλλοδαπούς να φύγουν και να μην αποκαλύψουν τίποτα σε κανέναν.

Σύμφωνα με απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου οι δύο αστυνομικοί, Αθανάσιος Ντζακώστας και ο Ε.Μ κηρύχθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών για τα παραπάνω αδικήματα χωρίς ελαφρυντικά με εξαγοράσιμη ποινή. Η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2014.

Και για του λόγου το αληθές δείτε τα έγγραφα της καταδικαστικής απόφασης που δημοσιεύει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Σπασμωδικές αντιδράσεις στην Παιανία

Αίσθηση, έκπληξη αλλά και σπασμωδικές αντιδράσεις προκάλεσε στην Παιανία αλλά και την Ανατολική Αττική γενικότερα η αποκάλυψη της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» την προηγούμενη Κυριακή σχετικά με την υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Στάμου του πρώην αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία εκβιασμών.

Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας και την αναδημοσίευση της είδησης στο eReportaz.gr και ενώ θα περιμέναμε μια ψύχραιμη απάντηση από τον κ. Στάμου ή τον εμπλεκόμενο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, προς λύπη και έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος όχι μόνο προσπαθεί να παραποιήσει την αλήθεια αλλά προχωρά και σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς οι οποίοι, βέβαια, θα απαντηθούν εκεί που πρέπει.

Σε δημόσια ανακοίνωσή του στην σελίδα του δήμου (!) στο Facebook ο κ. Στάμου -προφανώς στριμωγμένος από την αποκάλυψη του παρελθόντος του υποψηφίου του- όχι μόνο παραποιεί την αλήθεια αλλά φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί τα επίσημα ντοκουμέντα τα οποία βρίσκονται στην διάθεσή μας και αποδεικνύουν την καταδίκη του εν λόγω υποψηφίου για σωρεία εκβιασμών σε βάρος ακόμη και αλλοδαπών και την απόταξή του από την ΕΛ.ΑΣ.

 

Η αισχρή ανάρτηση του Σπύρου Στάμου στο Facebook

«Νέα ήθη και έθιμα»

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Η σημερινή μου τοποθέτηση είναι αναγκαία, γιατί οφείλω να προστατέψω τον τόπο και τους ανθρώπους από το «άντρο» της διαφθοράς και της σήψης που μολύνει την τοπική κοινωνία. Φαινόμενα θλιβερά έχουν αναδυθεί τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας σε σχέση με τα πολιτικά ήθη. Οι τακτικές αυτές που κρατούν από παλιότερες σκοταδιστικές εποχές είναι τακτικές ντροπής.

Συκοφαντίες, προσωπικές επιθέσεις, ειρωνικές και προσβλητικές αναρτήσεις και σχόλια, δίνουν και παίρνουν σε βαθμό κακουργήματος.

Στο βωμό της απόκτησης εξουσίας έχει χαθεί κάθε ήθος και κάθε φραγμός. Είναι ολοφάνερο ποια είναι η πηγή όλων αυτών, αν δει κανείς ποιοι βρίσκονται κάθε φορά στο στόχο. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένας και μόνο άνθρωπος. Ο ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΑΔΗΣ. Ο υποψήφιος που ΔΕΝ διστάζει μπροστά σε ΤΙΠΟΤΑ. Ο Ισίδωρος Μάδης είναι ένας απελπισμένος που έχει χάσει κάθε ψυχική καλοσύνη. Έχει επιτάξει διαδικτυακά προφίλ/σελίδες και ασχημονεί αδιακρίτως με άλλο όνομα. Έχει επιδοθεί σε ανθρωποκυνηγητό, λοιδορώντας και υβρίζοντας συμπολίτες του μόνο και μόνο επειδή είναι υποψήφιοι με αντίπαλο συνδυασμό. Συγκεκριμένα, επειδή είναι υποψήφιοι της παράταξής μου.

Γιατί στρέφεται εναντίον ανθρώπων που ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΛΑΨΑΝ ΠΟΤΕ;Καταθέτω εδώ λοιπόν τις ειδεχθείς τοποθετήσεις του για να πάρει τέλος η διαστροφή και το αίσχος.

Καταφέρεται δημόσια μέσα από σελίδες του διαδικτύου και εφημερίδες, εναντίον του ΘΑΝΑΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΒΑΡΗ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΒΑΡΗ, του ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΖΑΚΩΣΤΑ και πολλών άλλων εντίμων ανθρώπων με συκοφαντίες και αισχρότητες με σκοπό τον διασυρμό.

Ο Θανάσης Ντζακώστας είναι συνταξιούχος αστυνομικός, οικογενειάρχης με τρία παιδιά και με άμεμπτο κοινωνικό πρόσωπο και προσφορά στα κοινά του τόπου μας.ΕΣΥ, Ισίδωρε Μάδη, ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ, που λοιδορείς και διασύρεις αυτούς τους ανθρώπους, προσβάλλοντας ταυτόχρονα τους γονείς, τις συζύγους και τα παιδιά τους κατά αηδέστατο τρόπο;

Ποιος είσαι ΕΣΥ, που τους χλευάζεις και τους συκοφαντείς μέσα από τη σελίδα του Δημήτρη Σιδέρη ή αλλιώς Βαγγελούκα, στην οποία γράφεις εσύ ο ίδιος, γεγονός που πλέον γνωρίζει όλη η Παιανία;Ισίδωρε Μάδη, ΠΩΣ ζητάς να σε τιμήσουν με την ψήφο τους οι συμπολίτες σου, όταν κρύβεις τέτοιο μίσος και εμπάθεια για ανθρώπους που δε σε πείραξαν ποτέ;

Ισίδωρε Μάδη, έριξες το πολιτικό επίπεδο αυτού του τόπου πολύ χαμηλά.

Πότε έγιναν ξανά αυτά τα αίσχη στην Παιανία;

Ισίδωρε Μάδη, ζητάς να γίνεις δήμαρχος ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ τη στιγμή που ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 150 χιλιάδες ευρώ (δημοτικών φόρων και άλλων οφειλών), πράγμα ασυμβίβαστο με τη θεσμική σου θέση σαν δημοτικός σύμβουλος, πόσο μάλλον, σαν υποψήφιος δήμαρχος….

Όσοι ξέρουν το νόμο, γνωρίζουν ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ένας εκλεγμένος να χρωστά στο δήμο.

Αν είχες λίγο φιλότιμο θα έπρεπε να παραιτηθείς.

Σου δόθηκε επί σειρά ετών, η ευκαιρία να κάνεις διακανονισμό και να τακτοποιείς νοικοκυρεμένα τις οικονομικές υποχρεώσεις σου, όμως εσύ αντ’ αυτού αποφάσισες να κάνεις κάτι άλλο.

Ήρθες και με γραπτό αίτημά σου προς το δήμο ζήτησες να σου παραγραφεί ολόκληρο το χρέος. Άκουσον, άκουσον!

Φυσικά κάτι τέτοιο είναι ανήκουστο, οπότε η Επιτροπή Φορολογικών Διαφορών του δήμου μας απέρριψε το αίτημά σου και αυτή η απόφαση επικυρώθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν δύο μήνες, με την ψήφο και των αρχηγών και των άλλων παρατάξεων.

Ισίδωρε Μάδη, ΤΟΛΜΑΣ να ζητάς να γίνεις δήμαρχος αυτού του τόπου για να τον υπηρετήσεις, υποτίθεται και να τον προστατέψεις, τη στιγμή που καταγγέλλεις σωρηδόν και υποδαυλίζεις την λειτουργία των Συλλόγων και Φορέων του.

Ισίδωρε Μάδη, ΤΟΛΜΑΣ να μιλάς για κιτρινισμό και συκοφαντία επειδή βγήκαν στη δημοσιότητα οι αλήθειες για τα χρέη σου προς το δήμο.

Ποιος; Εσύ, που πλέον έχεις ταυτιστεί με τη συκοφαντία και την δολιοφθορά προκειμένου να πάρεις την εξουσία.

Ισίδωρε Μάδη, έχεις κακούς δασκάλους και κακούς συμβούλους.Επέλεξες το δρόμο της Κακίας απ’ αυτόν της Αρετής.

Δεν παραδειγματίστηκες καθόλου από τους υπόλοιπους υποψηφίους συνδυασμούς και τους επικεφαλής τους, οι οποίοι διεξάγουν έναν έντιμο και αξιοπρεπέστατο προεκλογικό αγώνα χωρίς να χρησιμοποιούν ποταπά μέσα.Ισίδωρε Μάδη, δεν έκανες κακό σε μένα. Έκανες κακό στη κοινωνία και στους ανθρώπους που εσύ επιζητάς διακαώς να διοικήσεις.Όμως ποτέ δεν είναι αργά για το Καλό. Έχεις ακόμα περιθώριο να μετανοήσεις, να αλλάξεις ρότα.Για το αν θα σε συγχωρήσουν οι συμπολίτες σου δεν μπορώ να γνωρίζω. Όμως θα προλάβεις να σώσεις τουλάχιστον τη ψυχή σου.

Αγαπητοί Συμπολίτες μου,

Μέσα από τη καρδιά μου, σας ζητώ να μην χάσετε την εμπιστοσύνη σας στις αξίες του πολιτικού πολιτισμού και στα πρόσωπα που μετέχουν στα κοινά.Ο τόπος μας έχει να δείξει ανθρώπους έντιμους και αγωνιστές που σέβονται τον τόπο που τους μεγάλωσε.Πρέπει όλοι μαζί να κρατήσουμε το επίπεδο της τοπικής μας κοινωνίας ψηλά.Το Καλό είναι η ανώτατη αξία και είναι το πρώτο που οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε.

Σας ευχαριστώ.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ


Σχόλια