Η απόφαση πάρθηκε! Βοηθός της επιτελάρχου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη

Η απόφαση πάρθηκε! Βοηθός της επιτελάρχου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιμείνει στην μετακίνηση του Σφακιανάκη σε άλλη θέση και τον τοποθετούν βοηθό επιτελάρχη της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα η απόφαση ορίζει πως ο κ. Σφακιανάκης μετατίθεται «στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου/ΑΕΑ, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Η νέα θέση του κ. Σφακιανάκη είναι βοηθός της προϊσταμένης του επιτελείου του αρχηγείου της αντιστρατήγου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη.

Η εξέλιξη της υπόθεσης Σφακιανάκη αφήνει έκθετη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα τον κ. Τόσκα ο οποίος προκειμένου να υπερασπιστεί τον αρχικό «παροπλισμό» Σφακιανάκη είχε αμφισβητήσει δημόσια από το βήμα της Βουλής την αστυνομική επάρκεια του.

Από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αν. υπουργού Νίκου Τόσκα.

Εξάλλου και πηγές από την αστυνομία επιχειρούσαν να δικαιολογήσουν την απομάκρυνση του κ. Σφακιανάκη από τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με την αιτιολογία ότι ούτως ή άλλως τον επόμενο χρόνο με τη συμπλήρωση 21 χρόνων στο ίδιο πόστο ο κ. Σφακιανάκης υποχρεωτικά θα μετακινείτο σε άλλη θέση. Κι αυτό διότι όπως έλεγαν η δομή της ΕΛ.ΑΣ δεν επιτρέπει παραμονή στην ίδια υπηρεσία για πάντα.Σχόλια