Η Αριστερή Πλατφόρμα «προειδοποιεί»: Αν περάσετε το 3ο Μνημόνιο θα σας ρίξουμε

Η Αριστερή Πλατφόρμα «προειδοποιεί»: Αν περάσετε το 3ο Μνημόνιο θα σας ρίξουμε

Ακόμη και με μη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε περίπτωση που η κυβέρνηση ψηφίσει και εφαρμόσει ένα τρίτο Μνημόνιο, κάνει λόγο τώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος, μιλώντας στον Real Fm, κάλεσε ανοικτά πλέον όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να το καταψηφίσουν, κάτι που φυσικά δηλώνει πως θα πράξει και ο ίδιος προσωπικά.

Συγκεκριμένα, ο Παν. Λαφαζάνης αναφέρει:

«Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνιστούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό. Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό».

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας όμως δεν διστάζει να αφήσει απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εάν αυτή ψηφίσει και εφαρμόσει νέο Μνημόνιο:

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν ψηφίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών».

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας απαντά και στον πρωθυπουργό που έθεσε την ερώτηση εάν πρέπει η Αριστερά να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση, επειδή δεν έφερε μια καλύτερη συμφωνία. «Το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας» τονίζει.

«Βαθιά λαθεμένη η στρατηγική του ΚΚΕ»

Ο Π. Λαφαζάνης απευθύνεται και στο ΚΚΕ, το οποίο εγκαλεί ότι ακολουθεί μια βαθιά λαθεμένη στρατηγική, η οποία, όπως σημειώνει, δυστυχώς επιδεινώνεται. «Προσωπικά δεν θα πάψω να τονίζω ότι το ΚΚΕ έχει στρατηγική ευθύνη να συμβάλλει για ένα μέτωπο σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να θεωρεί ότι μεγαλύτερος αντίπαλος, αν όχι και ‘εχθρός’, είναι οι αριστερές δυνάμεις με τις πλέον συγκλίνουσες απόψεις» σημειώνει.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο Π. Λαφαζάνης στην ανάγκη συνέχισης της πολιτικής που ακολούθησε ο ίδιος ως υπουργός με τη Μόσχα, ιδίως το έργο του αγωγού.Σχόλια