Η άρνηση της Μέρκελ για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε

Η άρνηση της Μέρκελ για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε

Ενώ οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιμένουν με εκκλήσεις προς την Μ. Βρετανία να ξεκινήσει άμεσα την έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα, το Βερολίνο ακολουθεί διαφορετική πορεία.

Χθες η Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε: «Δεν βιαζόμαστε για να φύγει η Βρετανία, αλλά να μην πάρει και… αιώνες», σήμερα η Γερμανία επιβεβαίωσε ξανά, ότι δεν ακολουθεί την τακτική της πίεσης προς το Λονδίνο, ώστε να κινηθεί γρήγορα.

Ο αντιπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε:

«Οι πολιτικοί στο Λονδίνο θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επανεξετάσουν τις συνέπειες μιας εξόδου», δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Μέρκελ Πέτερ Αλτμάιερ, όπως αναφέρει σήμερα το δίκτυο γερμανικών εφημερίδων RND.

Αν η Βρετανία πραγματικά αποχωρήσει, αυτό θα είναι «ένα δύσκολο ορόσημο με πολλές συνέπειες», δήλωσε ο Αλτμάιερ.

Ενώ, η υπόλοιπη Ευρώπη στέλνει έντονα μηνύματα ανυπομονησίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών των ιδρυτικών μελών της Ε.Ε ζήτησαν χθες από το Λονδίνο να μην καθυστερήσει τις ενέργειες έναρξης των διαπραγματεύσεων αποχώρησης από την Ε.Ε.

Αρχικά, ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα, καλεί τη Μ. Βρετανία να ζητήσει επίσημα την ενεργοποίηση του Άρθρου 50, το οποίο ορίζει διετή προθεσμία για τη διαδικασία αποχώρησης έως τη Σύνοδο Κορυφής την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη εβδομάδα για το Βερολίνο -Έκτακτο σχέδιο της Ε.Ε. σε ενδεχόμενο Brexit

 Σχόλια