Η Αστυνομία «βάζει πόδι» στα σχολεία της Θεσσαλονίκης – «Στενή συνεργασία» με Διευθυντές & Συλλόγους

Η Αστυνομία «βάζει πόδι» στα σχολεία της Θεσσαλονίκης – «Στενή συνεργασία» με Διευθυντές & Συλλόγους

Οδηγίες-κατευθύνσεις προς όλες τις Υπηρεσίες δικαιοδοσίας της εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μαθητών, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, τα σχολικά συγκροτήματα καθώς και οι χώροι συγκέντρωσης ανηλίκων (χώροι άθλησης κ.τ.λ.) θα επιτηρούνται, με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, με σκοπό την προστασία των μαθητών, εκπαιδευτικών και εγκαταστάσεων. Προς την ίδια κατεύθυνση, έντονη θα είναι και η παρουσία και δραστηριοποίηση των αστυνομικών που στελεχώνουν τον θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, θα διενεργούνται τακτικοί και συστηματικοί έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων, καθώς και σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη νομιμότητα λειτουργίας τους, στην τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, καθώς και στη διάθεση μη επιτρεπόμενων ειδών.

Παράλληλα, θα λαμβάνονται αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλα τα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και της υπαίθρου, με τη διάθεση ρυθμιστών τροχονόμων, για την προστασία μαθητών από τροχαία ατυχήματα. Επίσης, θα γίνονται συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι από συνεργεία της Τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία, λόγω της φύσεως του μεταφορικού τους έργου.

«Στενή συνεργασία Διευθυντών κ Συλλόγων με την Αστυνομία» 

Οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, Τμημάτων Τροχαίας και Ασφαλείας θα βρίσκονται σε στενή συνεργασία και στη διάθεση των διευθυντών σχολείων και των εκπροσώπων συλλόγων γονέων-κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν ανακύπτουν.

Αντίστοιχοι έλεγχοι προγραμματίσθηκαν και διενεργήθηκαν και κατά την περσινή σχολική χρονιά (2014-2015).

Ενδεικτικά:
• ελέγχθηκαν 5.750 άτομα και 1.990 οχήματα πέριξ των σχολικών εγκαταστάσεων
• διενεργήθηκαν 384 έλεγχοι σε σχολικά κυλικεία , κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις, οι οποίες αφορούν στη λειτουργία άνευ αδείας
• έπειτα από 830 αιφνιδιαστικούς αστυνομικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις του Π.Δ περί Προστασίας Ανηλίκων.
• στις σχολικές κοινότητες, πραγματοποιήθηκαν 82 ενημερωτικές διαλέξεις, για θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τη θυματοποίηση-παραβατικότητα ανηλίκων, την προστασία και τους τρόπους προφύλαξης, τους κινδύνους από την κατανάλωση αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών κ.ά., ενώ διανεμήθηκαν περισσότερα από 10.000 ενημερωτικά φυλλάδια.Σχόλια