Η αξιολόγηση- εξπρές για την εκπλήρωση των 33 προαπαιτούμενων και το πολιτικό αδιέξοδο

Η αξιολόγηση- εξπρές για την εκπλήρωση των 33 προαπαιτούμενων και το πολιτικό αδιέξοδο

Την εκπλήρωση των 33 προαπαιτουμένων και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με διαδικασίες εξπρές, εντός τριών εβδομάδων, ως το Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου θέλει η κυβέρνηση, αναφέρει σήμερα η Καθημερινή, ώστε να ανοίξει εν συνεχεία η συζήτηση για το χρέος και να ληφθεί απόφαση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα έως το τέλος του έτους.

ellada aksiologisi neo

Από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε εκ νέου βέβαιος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει και θα καταβάλλει και δόση εντός του 2016.

Όμως, οι διαφορές μεταξύ Ευρωζώνης και Ταμείου δεν αμβλύνθηκαν ούτε σε μυστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον.

Για «πολιτικό αδιέξοδο» στις συζητήσεις ανάμεσα στους ευρωπαίους εταίρους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και το ελληνικό πρόγραμμα κάνει λόγο το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο MNI, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές.

soible

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι παρά τη βεβαιότητα ο Σόιμπλε ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει στο τρίτο μνημόνιο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απόφαση για χρηματοδοτική είσοδο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γνωρίζει πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, όπως τονίζει το Ταμείο, αλλά δεν θέλει να μιλάει γι’ αυτό πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, σχολίασε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 Σχόλια