Η χαοτική κατάσταση στην Ειδομένη συνεχίζεται

Η χαοτική κατάσταση στην Ειδομένη συνεχίζεται

Οργή  για τη στάση της κυβέρνησης στην Ειδομένη είναι το συναίσθημα που επικρατεί στις μεταφορικές εταιρείες, καθώς η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει κλειστή για 32η ημέρα λόγω της κατάληψης των μεταναστών.

«Προϊόντα έχουν λήξει… Προβαίνουμε σε αναγκαστικές άδειες για να μην απολυθεί κόσμος ή γίνει μείωση μισθών. Μάς κοροϊδεύουν… 32 μέρες είναι κλειστή η γραμμή, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, έχουμε ζημιά 800 χιλιάδες ευρώ, και έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, δεν έχουν καταλάβει τι έγινε στην Ελλάδα. Είναι αδικαιολόγητο η γραμμή να κλείνει 32 μέρες, υπάρχουν συμβόλαια που δεν μπορούν να τηρηθούν. Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα ανοίξει η γραμμή στις 4 Απριλίου, μετά στις 11, μετά στις 18… Χθες (Δευτέρα) για δύο ώρες άνοιξε η γραμμή. Ο κ. Τόσκας μάς είχε πει ότι θα ανοίξει στις 11 του μηνός, είχαν πει ότι είναι ‘θέμα ημερών’… Θα ανοίξει το Πάσχα; να μας πουν τι κάνουμε» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Αναστάσιος Σεχπερίδης, εκπρόσωπος των μεταφορικών εταιρειών. 

Σημειώνεται ότι 282 βαγόνια με προϊόντα παραμένουν εγκλωβισμένα σε ελληνικό έδαφος.

«Καζάνι που βράζει» η Ειδομένη μετά τον τραυματισμό πρόσφυγα – Έσπασαν το περιπολικό που τραυμάτισε Σύρο πρόσφυγα

Πανικός επικρατεί ξανά στην Ειδομένη, μετά τον τραυματισμό χθες πρόσφυγα που έπεσε μπροστά σε αυτοκίνητο της αστυνομίας. Τι κι αν οι αστυνομικοί διαβεβαίωσαν ότι το βανάκι δεν είχε εμπλοκή, το ατύχημα έδωσε αφορμή να ξεσπάσουν οι πρόσφυγες προκαλώντας φθορές στο αυτοκίνητα και αναποδογυρίζοντας κάδους απορριμάτων.

Παράλληλα, η  άνοδος της θερμοκρασίας και ο συνωστισμός πολλών ανθρώπων σε κακές συνθήκες αυξάνει τον κίνδυνο ασθενειών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ειδομένη παραμένουν περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες, την ώρα που ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας υποσχόταν χθες στην Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις, ότι θα μπει τάξη.

«Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει να ωριμάσει η απελπισία και να δώσουμε μορφή στο χάος» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «γίνεται σχεδιασμός ότι σχεδιασμός σε διεθνές επίπεδο με τις αστυνομίες και τις υπηρεσίες μετανάστευσης των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να μην έχουμε αιματοχυσίες που δεν βοηθούν κανένα».Σχόλια