Οι δανειστές… ξανάρχονται

Οι δανειστές… ξανάρχονται

Στην Αθήνα θα βρίσκονται την Τετάρτη ο Ντέκλαν Κοστέλο, η Ντέλια Βελκουλέσκου, ο Νικόλα Τζιαμαρόλι και ο Ράσμους Ρέφερ, προκειμένου να κλείσουν τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων, ανεξαρτήτως του αν Αθήνα και δανειστές θα έχουν γεφυρώσει τις διαφορές τους στην πρώτη λίστα των 48 προαπαιτούμενων.

Σήμερα και μέχρι την Κυριακή η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να δώσει επιπλέον στοιχεία στους δανειστές, για να πείσει για τα ισοδύναμα που θα αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και το νέο καθεστώς για τις 100 δόσεις στην εφορία. Η τελική διορία των εξ αποστάσεως συνομιλιών λήγει την Δευτέρα το πρωί, όταν δηλαδή το Euro Working Group θα συνεδριάσει την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά πριν το ξεκινήσει Eurogroup.

Αν δεν τα βρουν τότε…
velkouleskou.7.11.708
Αν δεν υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με τους πιστωτές μέσα στο Σαββατοκύριακο, το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Δευτέρας θα περιοριστεί σε διαπιστώσεις και συστάσεις, ενώ η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ θα μετατεθεί για επόμενη τηλεδιάσκεψη του Euro WorkingGroup. Χθες πηγές της Κομισιόν προεξοφλούσαν την εξέλιξη αυτή, ενώ το ίδιο άφησε να εννοηθεί και η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρντ, η οποία δήλωσε ότι το επικείμενο Eurogroup θα είναι μια … ευκαιρία αποτίμησης της κατάστασης –παραπέμποντας δηλαδή την εκταμίευση για το άδηλο μέλλον.

 Σχόλια