Γενική Γραμματεία Κατά της Διαφθοράς: «Η διαφθορά τώρα αποκαλύπτεται»

Την απάντηση της σε πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αύξηση της Διαφθοράς στη χώρα μας, έδωσε την Τρίτη (31/1), η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα αναφέρθηκαν ενώ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «Η διαφθορά τώρα αποκαλύπτεται», δηλώνοντας έτοιμη να καταπολεμήσει τα κρούσματα που εκδηλώνονται και να συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό το έργο της.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις περί δήθεν αύξησης της διαφθοράς στην Ελλάδα, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η ετήσια έκθεση για το 2016 της ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια αφορά την υποκειμενική και με αμφισβητούμενη επιστημονική τεκμηρίωση μέτρηση της αντίληψης της διαφθοράς κι όχι το πραγματικό μέγεθος της διαφθοράς.

Mε βάση τη μεθοδολογία της έρευνας, η πρόσφατη αποκάλυψη μεγάλων σκανδάλων του χτες είχε αρνητική επίδραση για την βαθμολογία της χώρας, αφού καταδεικνύεται η ύπαρξη διεφθαρμένων συστημάτων που έως τώρα ζούσαν στη σκιά. Ενδεικτικό στοιχείο της αξιοπιστίας του δείκτη αντίληψης της διαφθοράς αποτελεί ότι η χώρα μας ιστορικά συγκέντρωσε καλύτερη βαθμολογία το έτος 1996 (50), 1997 (53,5), το 2000 (49) παρότι όλοι πλέον σήμερα γνωρίζουμε ποιο ήταν το πραγματικό επίπεδο της διαφθοράς και κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Συνεπώς η διαφθορά δεν αυξήθηκε όπως θέλουν να ερμηνεύουν εκπρόσωποι συγκεκριμένων συμφερόντων, η διαφθορά τώρα αποκαλύπτεται. Η Κυβέρνηση έχει ισχυρή πολιτική βούληση και ολοκληρωμένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την καταπολέμηση της Διαφθοράς που υλοποιεί και εφαρμόζει με σημαντικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα.  Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τη μάχη κατά της διαφθοράς και θα αποκαλύπτει σκάνδαλα που παρέμεναν επί χρόνια καταχωνιασμένα, ακόμα κι αν τούτο σημαίνει μείωση της βαθμολογία της χώρας σε εκθέσεις αντίληψης Μ.Κ.Ο. Αποτελεί στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης η αποκάλυψη της διαφθοράς.»

 Σχόλια