Η διαπλοκή πέθανε, ζήτω η νεοδιαπλοκή

Η διαπλοκή πέθανε, ζήτω η νεοδιαπλοκή

Νομίζω ότι θα πρέπει να διδάσκεται σε πανεπιστημιακό επίπεδο ο τρόπος που επικοινώνησαν οι κυβερνητικοί τον διαβόητο διαγωνισμό της ντροπής για τις 4 (αλήθεια γιατί 4;) τηλεοπτικές άδειες.

«Για πρώτη φορά μπαίνει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» είναι το μότο που επικοινωνήθηκε κατά κόρον από τους υπουργούς και τους «αυλικούς» τους. Χαρές και πανηγύρια για το… υπέρογκο ποσό που συγκεντρώθηκε χάρη στην ευφυΐα των κυβερνώντων να ρίξουν στον λάκκο με τα… φίδια τους ολιγάρχες.

Για να μην ξεχνιόμαστε το ζητούμενο που οδήγησε στην διαδικασία παρωδία, η οποία πολύ φοβάμαι ότι θα καταπέσει ενώπιον του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ήταν η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Το ζητούμενο ήταν όχι τόσο πολύ να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο (και πως μπορεί να γίνει αυτό άραγε;) αλλά να βγουν από την μέση Μέσα και καναλάρχες οι οποίοι προφανώς δεν ήταν αρεστοί λόγω του τρόπου παρουσίασης της ειδησεογραφίας. Ή έστω η ανταλλαγή τους με άλλους οι οποίοι δεν θα βαρύνονται με αμαρτίες του παρελθόντος ή έστω θα ασκούν πιο ήπια κριτική (ξέρετε τύπου ΕΡΤ).

Είναι σαφές πως διαγωνισμός ο οποίος έχει ως μοναδικό κριτήριο το βάθος της τσέπης των συμμετεχόντων, δεν μπορεί να κόψει τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής. Είναι αυτονόητο ότι στην διαδικασία θρίλερ (που πιθανότατα δεν συναντάται ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες) δεν συμμετείχαν «άγιοι» ή άνθρωποι οι οποίοι γεννήθηκαν για να υπηρετήσουν την ενημέρωση. Βαθύπλουτοι επιχειρηματίες συμμετείχαν οι οποίοι είχαν ως σκοπό την απόκτηση της άδειας για ίδιον (ας μην γελιόμαστε) όφελος. Γι αυτό άλλωστε και αποφάσισαν να παίξουν σκληρά και να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα.

Ας δούμε λοιπόν πως οι «ντρίμπλες» του Παππά (του Νίκου, ντε) κατάφεραν να ξεριζώσουν την διαπλοκή από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ: Δύο (2) από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού (Αλαφούζος-Κυριακού) εξέπεμπαν ήδη.

Καναλάρχης έγινε ένας εργολάβος δημοσίων έργων, κουμπάρος του υπουργού Υποδομών (καλό ε;) αλλά και ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Όπως μάλιστα λέγεται πίσω από τον «κουμπάρο» είναι η άλλη «γάτα» και παλιά «καραβάνα» των media, Γιώργος (στηρίζω Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο και εσχάτως, Αλέξη Τσίπρα) Κουρής, ενώ και ο μεγάλος χαμένος Βαρδής Βαρδινογιάννης φέρεται έτοιμος να συμπράξει με τους νέους παίκτες.

Είναι σαφές ότι η επόμενη ημέρα στο τηλεοπτικό τοπίο δεν πρόκειται να διαφέρει (ως προ το ζητούμενο του διαγωνισμού) σε τίποτα από την προηγούμενη. Αυτό που θα μείνει (και το οποίο απεύχομαι) είναι μερικές χιλιάδες άνεργοι, βιοπαλαιστές των 800-1000 ευρώ που απασχολούνταν σε Alpha, Mega και Star. Α! Και φυσικά το «σανό» που επιλέγει ακόμη μια φορά η κυβέρνηση να ταΐσει τον πολύπαθο λαό καθώς και το «καουμποϊλίκι» που θα πουλήσει ο Α. Τσίπρας στην ΔΕΘ. Με τις υγείες μας…Σχόλια