Το θρίρελ της διαπραγμάτευσης παρατείνεται – Διαβεβαιώσεις από Αθήνα

Το θρίρελ της διαπραγμάτευσης παρατείνεται – Διαβεβαιώσεις από Αθήνα

Ο κατ’ αρχήν στόχος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα, δηλαδή να μην καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους ηγέτες, αλλα να αποκατασταθεί η επικοινωνία μαζι τους, επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολαντ έγινε σε καλό και φιλικό κλίμα, ιδίως μετά την επίδειξη διάθεσης για νέες υποχωρήσεις που επέδειξε η ελληνική πλευρά σε θέματα, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα. Κατά τη συνάντηση ειπώθηκε ότι πρέπει να αναζητηθεί η χρυσή τομή και μάλλον αυτό θα γίνει με τη διολίσθηση της Αθήνας στο στόχο του 1% που έχουν θέσει οι δανειστές. Επίσης στο τραπέζι παραμένει το θεμα του ΦΠΑ, με την κυβερνηση να συζητά διορθωτικές κινήσεις στην αρχική της πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβερνηση διαβεβαίωσε την άλλη πλευρα οτι θα καταβάλει προσπάθειες να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά έθεσε μετ´ επιτάσεως το αίτημα για ρύθμιση του χρέους, αποκατάσταση της χρηματοδοτησης και ενίσχυση της ανάπτυξης, ώστε η όποια συμφωνία να είναι βιώσιμη.

Στο θεμα αυτο της βιωσιμότητας επέμεινε και ο πρωθυπουργος στις δηλώσεις του αμέσως μετά – Μερκελ και Ολαντ απέφυγαν να πουν οτιδήποτε στον Τύπο.Σχόλια