Η δικογραφία που καίει τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου

Η δικογραφία που καίει τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου

Των Πέτρου Κουσουλού και Ελένης Τσιάβο

Στοιχεία φωτιά για την δράση του διεθνούς κυκλώματος που μετέφερε αεροπορικώς μετανάστες στην Ιταλία περιέχει η δικογραφία που αποκαλύπτει το ereportaz. H –κατά το κατηγορητήριο- εγκληματική οργάνωση στην οποία είχε δεσπόζουσα θέση ο Γεώργιος Πρεβεζάνος, πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και πρόεδρος της τοπικής αερολέσχης.

Οι κατηγορούμενοι, εννιά συνολικά εκ των οποίων τρεις αναζητούνται στην Ιταλία, είχαν στήσει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο το οποίο επεκτεινόταν από την Αθήνα μέχρι και την Ιταλία όπου ήταν ο τελικός προορισμός των μεταναστών. Είχαν επιστρατεύσει μάλιστα και ένα ψητοπωλείο στην περιοχή Ζεστή Μεσολογγίου όπου φρόντιζαν να κρύβουν τους μετανάστες.

Σύμφωνα με την δικογραφία η δράση της οργάνωσης εκτείνεται χρονικά από τον Σεπτέμβριο του 2015 ενώ τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους: Ο 43χρονος Ιρακινός έψαχνε και έβρισκε τους αλλοδαπούς στους οποίους προμήθευαν πλαστά έγγραφα. Στη συνέχεια, αφού είχαν βρει τους ενδιαφερόμενους μετανάστες, τους μετέφεραν οδικώς, από την Αθήνα προς το Μεσολόγγι όπου και αποκρύπτονταν στο ψητοπωλείο ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων, μέχρις ότου έφτανε η ώρα για να πραγματοποιηθεί η πτήση προς την γείτονα χώρα.

Ύστερα, σε συνεργασία πάντα με τους τρεις Ιταλούς συντόνιζαν τη παράνομη εναέρια μεταφορά από τον αεροδιάδρομο, όπου ήταν υπεύθυνος ο Γιώργος Πρεβεζάνος. Μάλιστα οι Αρχές κατέγραψαν ότι για κάθε «κεφάλι» η οργάνωση έπαιρνε από 4.500 μέχρι και 7.500 ευρώ. Παράλληλα υπολογίστηκε ότι από τις Αρχές Σεπτεμβρίου είχαν κάνει τουλάχιστον 12 δρομολόγια!

prevezanos_mesologi_aftodioikisi-1024x682
O ΄γαλάζιος΄πρώην δήμαρχος, Γιώργος Πρεβεζάνος

Η σύλληψη με επτά Ιρακινούς

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη της οργάνωσης ξεκίνησε το πρωινό της 16ης Μαρτίου. Στις 10.00 οι άνδρες της Ασφάλειας Αθηνών που παρακολουθούσαν –εδώ και καιρό- τα τηλέφωνα των κατηγορουμένων συνέλαβαν τον Ν.Π. ο οποίος ετοιμαζόταν να μεταφέρει στην Ιταλία επτά μετανάστες από το Ιράκ. Στην κατοχή τριών εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν πλαστά δελτία ταυτότητας Ρουμανικών αρχών, ενώ σε άλλους κατά τη διάρκεια της σύλληψης και της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, εντοπίστηκαν κάνναβη και κυνηγετικά φυσίγγια.

Επιπλέον κατασχέθηκε το αεροσκάφος, ναρκωτικές ουσίες , αλλά και τα κινητά τηλέφωνα μέσω των οποίων συντονιζόταν η επιχείρηση.Σχόλια