Οι δήμαρχοι του Πειραιά… στηρίζουν το hotspot υπό όρους

Οι δήμαρχοι του Πειραιά… στηρίζουν το hotspot υπό όρους

Τη στήριξη τους προς την κυβέρνηση υπό προϋποθέσεις για τη δημιουργία hotspots στο Σχιστό αποφάσισαν οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιφέρειας Πειραιά.

Μετά από συνάντηση τους με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέρουν πως «το προσφυγικό είναι ένα μείζον θέμα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μας και έχουμε καθήκον να συμβάλουμε όλοι στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Οπως σημειώνουν, μπορεί η κυβέρνηση να πήρε μια απόφαση χωρίς διάλογο με την τοπική κοινωνία, ωστόσο, το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό θα πραγματοποιηθεί, αν υπάρξουν οι εξής προϋποθέσεις:

Ο αριθμός των προσφύγων, που θα φιλοξενούνται εκεί θα είναι τόσος ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην διαμόρφωση σχεδίου διασποράς προσφύγων στο Λεκανοπέδιο και σε όλη την χώρα με τη μεταφορά τους με τα πλοία από τα νησιά και σε άλλα λιμάνια εκτός του Πειραιά ώστε να είναι διαχειρίσιμο το θέμα και σε ακραίες συνθήκες.
Να υπάρξει ενημερωτική εκστρατεία των τοπικών κοινωνιών.

Στη σημερινή συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά συμμετείχαν ο δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Κώστα Τσεφαλάς που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη.

 Σχόλια