Η εφαρμογή νέων τεχνολογιών και τεχνικών δίνει ελπίδα σε ασθενείς με διάσπαρτο καρκίνο στην κοιλιά

Η εφαρμογή νέων τεχνολογιών και τεχνικών δίνει ελπίδα σε ασθενείς με διάσπαρτο καρκίνο στην κοιλιά

Η αντιμετώπιση της διάσπαρτης περιτοναϊκής κακοήθειας από ενδοκοιλιακά νεοπλάσματα ιδιαίτερα ωοθηκών, παχέος εντέρου, σκωληκοειδούς ή μεσοθηλιώματα, έχει αλλάξει.

Η αρχική εντύπωση ότι οι ασθενείς αυτοί είναι ΤΕΛΙΚΟΥ σταδίου και έχουν προσδόκιμο ζωής λιγότερο από 6 μήνες τα τελευταία χρόνια έχει διαφοροποιηθεί. Η προσέγγιση αυτή σε ΑΥΣΤΗΡΑ επιλεγμένους ασθενείς προσφέρει μια ΑΚΤΙΝΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για μακροχρόνια επιβίωση σε ειδικές ομάδες ασθενών .

Η επέμβαση συνίσταται σε μια ΕΙΔΙΚΗ χειρουργική αφαίρεση όλων των καρκινικών ιστών σε επίπεδο μικρότερο των 2χιλ και κατόπιν ενώ ακόμα ο ασθενής είναι στο χειρουργικό τραπέζι γίνεται για 60 ή 90 min πλύσιμο της περιτοναϊκής κοιλότητας στους 42,5 βαθμούς κελσίου με χημειοθεραπευτικά φάρμακα. Αρκετοί ασθενείς ζουν αρκετά χρόνια.

Η πρόοδος αυτή έγινε εφικτή με την εφαρμογή και ανακάλυψη νέων ογκολογικών φαρμάκων, αλλά και με την καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών περιτοναϊκής διασποράς από εμάς τους ίδιους.

Τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα μας εφαρμόζεται μια καινούρια τεχνική που ονομάζεται κυτταρομειωτική χειρουργική και ταυτόχρονη διηγχειρητική υπέρθεμη χημειοθεραπεία. Σκοπός αυτής της πρακτικής είναι να ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙ όλα τα κύτταρα σε επίπεδο μικρότερο των 2χιλ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνει στην Αθήνα η συγκέντρωση των ειδικών στη μέθοδο από όλο τον κόσμο. Επιστήμονες από την Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή μαζί με Έλληνες Ογκολόγους και τις αντίστοιχες ελληνικές ομάδες που εφαρμόζουν τη μέθοδο στη χώρα μας, θα βρεθούν για 2 ημέρες στο ξενοδοχείο PLAZA και θα ανταλλάξουν εμπειρίες και αποτελέσματα από την εφαρμογή της μεθόδου.

Πηγή : isotimos.com


Σχόλια