Η Eldorado Gold κατέθεσε αγωγή κατά του Π. Σκουρλέτη για δυσφήμιση

Η Eldorado Gold κατέθεσε αγωγή κατά του Π. Σκουρλέτη για δυσφήμιση

Σε αγωγή κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη για τις δηλώσεις του στο Bloomberg περί σορταρίσματος μετοχών, πρόκειται να προχωρήσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Eldorado Gold, Paul Wright.

«O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις, που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς.

Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωση της  Ελληνικός Χρυσός.

Οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη :

«Ο Wright είναι CEO, είναι έξυπνος και είναι έμπειρος. Παρέθεσε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας πως η μετοχή της εταιρείας θα έκανε βουτιά», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο Bloomberg. «Γιατί το έκανε αυτό; Κατά την άποψή μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιζε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. ‘Έίπες στους φίλους σου πως θα έλεγες αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να πουλήσουν από πριν τις μετοχές τους και να αγοράσουν στη συνέχεια σε χαμηλότερες τιμές».

 

 Σχόλια