Η Ελλάδα χάλασε τα μπάνια της Άνγκελα…

Η Ελλάδα χάλασε τα μπάνια της Άνγκελα…

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν μπορεί να απολαύσει τα μπάνια της λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, περιγράφει σε σημερινό άρθρο της η ιστοσελίδα Politico, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Η Ελλάδα χαλάει το καλοκαίρι της Μέρκελ», και επισημαίνοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος φαίνεται να έχει αγγίξει τα όρια της εξουσίας της, ενώ εμφανίζεται κουρασμένη και πολιτικά αποδυναμωμένη.

Μετά από εβδομάδες διαρκών συζητήσεων για την Ελλάδα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και εσωτερικό επίπεδο, η Άνγκελα Μέρκελ ξεκίνησε τις φετινές καλοκαιρινές της διακοπές από θέση άμυνας, μια θέση στην οποία δεν έχει συνηθίσει, σχολιάζει η ιστοσελίδα Politico.

Ενώ Γαλλία και Ιταλία επιτέθηκαν στο Βερολίνο γιατί επιχείρησε να σπρώξει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, οι βουλευτές του κόμματός της επιτίθενται στην καγκελάριο γιατί ήταν «υπερβολικά επιεικής».

Αναλυτικότερα και όπως αναφέρεται στο άρθρο, η κ. Μέρκελ βρίσκεται για πρώτη φορά σε θέση άμυνας, σε σχέση με τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος, καθώς στο εσωτερικό του κόμματός της πολλοί συντηρητικοί βουλευτές την κατηγορούν ότι υπήρξε επιεικής με την Ελλάδα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει αφήσει, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Σε περίπτωση αποχώρησης του Σόιμπλε από το κυβερνητικό σχήμα, η Μέρκελ θα υποστεί σημαντικό πλήγμα, καθώς ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, ενώ αποτελεί εγγύηση ότι η Ελλάδα δε θα πάρει το «πάνω χέρι» στις διαπραγματεύσεις, καταλήγει το άρθρο της Politico.Σχόλια