Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, διαμηνύει και πάλι το ΔΝΤ

Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, διαμηνύει και πάλι το ΔΝΤ

Ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και επαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ο οποίος παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ δεν έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο κ. Ράις, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον, απέφυγε να αναφερθεί σε οτιδήποτε άλλο αφορούσε στην Ελλάδα, επικαλούμενος τις επικείμενες εκλογές. «Θα σεβαστούμε την πολιτική διαδικασία στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές, το ΔΝΤ προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ράις, για μία ακόμη φορά, απέφυγε να απαντήσει για το πότε θα αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα.

Υπενθύμισε, πάντως, πως η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει προσφάτως δηλώσει πως το θέμα του χρέους έχει «δύο πόδια. Το ένα πόδι σχετίζεται με την εις βάθος μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και το δεύτερο πόδι σχετίζεται με την επαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».Σχόλια