Η Ελλάδα στο επίκεντρο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ τον Οκτώβριο

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ τον Οκτώβριο

Η αποστολή του ΔΝΤ θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της Ελλάδας θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ σημείωσε ότι η αποστολή του Ταμείου που βρίσκεται στην Αθήνα θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ολοκληρώσει τον τακτικό έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του αρθρ.4 και δεν αφορά στη διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ράις αρνήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Reuters δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά, καθώς, κατά τον ίδιο, οι αξιώσεις του ΔΝΤ επί της ουσίας καταργούν το δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται τους όρους εργασίας τους, σε συλλογική βάση.

Ο κ. Ράις, αρκέστηκε να αναφέρει σχετικά, ότι το Ταμείο συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας θα αποτελέσουν κεντρικό τμήμα της επόμενης αξιολόγησης.Σχόλια