Η επίσκεψη των παιδιών με κινητικά προβλήματα στα προσφυγόπουλα του Ελαιώνα

Η επίσκεψη των παιδιών με κινητικά προβλήματα στα προσφυγόπουλα του Ελαιώνα

Τα παιδιά με κινητικά προβλήματα της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων επισκέφθηκαν την δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σε δημοφιλή και ιστορικά σημεία της Αθήνας, στο πλαίσιο των ίσων δικαιωμάτων για προσβάσιμες καλοκαιρινές διακοπές.

Τα φιλοξενούμενα επτά παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και οι συνοδοί τους συναντήθηκαν με παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών και παρακολούθησαν θεατρική παράσταση, διασκέδασαν και έπαιξαν το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μικροί Ροβινσώνες» που υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «Αμφιτρίτη», με τη στήριξη του δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στη δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα, τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων έδωσαν δώρα σε προσφυγόπουλα που έχουν ανάλογα προβλήματα, ενώ τα υποδέχθηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Νέλλη Παπαχελά, η οποία δήλωσε: «Είπαμε να τους δείξουμε και το δύσκολο κομμάτι, αλλά πολύ σημαντικό, της πόλης μας. Ελπίζουμε και τα παιδιά αυτά, καθώς και τα παιδιά που ζουν στον Ελαιώνα, πολύ σύντομα να έχουν μια καλύτερη ζωή»

αρχείο λήψης (1)

 Σχόλια