Η επιστήμονας και αντιδήμαρχος μητέρα του… Γιάνη Βαρουφάκη (φωτο)

Η επιστήμονας και αντιδήμαρχος μητέρα του… Γιάνη Βαρουφάκη (φωτο)

Η μητέρα του, Γιάνη Βαρουφάκη,  Ελένη Βαρουφάκη ήταν σπουδαία βιοχημικός αλλά ασχολιόταν και με τα κοινά αφού από το 1986 εκλεγόταν συνεχώς δημοτική σύμβουλος Παλαίου Φαλήρου και τη διετία 1998-2000 διετέλεσε αντιδήμαρχος.

varoufaki1

Η μητέρα του Υπουργού Οικονομικών εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας Πειραιά, γενική γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων και πρόεδρος πολλών σχολικών επιτροπών.

Φυσικά είχε και μικρό συγγραφικό έργο – οπως και η υπόλοιπη οικογένεια – αφού είχε γράψει το βιβλίο «ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ Οι δρόμοι αφηγούνται την ιστορία τους», στο οποίο μεταξύ άλλων γράφει: «…Tο βλέμμα μου συχνά έπεφτε και στις πινακίδες με τις ονομασίες των δρόμων μας. Άλλες από αυτές αναφέρονται σε σύγχρονα, άλλες σε αρχαία πρόσωπα, άλλες σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας και άλλες σε μορφές της μυθολογίας, της θρησκείας και της παράδοσής μας… Mε την προσπάθειά μου αυτή φιλοδοξώ να γνωρίσω στους συνδημότες μου πού οφείλουν την ονομασία τους οι δρόμοι του Δήμου μας, συγχρόνως δε να μνημονεύσω τις μεγάλες μορφές του ιστορικού και μυθολογικού μας πανθέου…»

Μαζί με τον Γιώργο Βαρουφάκη απέκτησε τον Γιάνη αλλά και την Τρισευγένη, δικαστή στο Συμβούλιο Επικρατείας. Η Ελένη Βαρουφάκη απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2008.

tlife.gr
Σχόλια