Οι ευρωπαίοι μας «πυροβολούν» για το…πελατειακό κράτος

Οι ευρωπαίοι μας «πυροβολούν» για το…πελατειακό κράτος

Mας πήρε χαμπάρι όλη η Ευρώπη. Το διεφθαρμένο ελληνικό πελατειακό κράτος μπήκε στο στόχαστρο του επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ. Ο Φερχόφσταντ με έναν πύρινο λόγο κατήγγειλε παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού ακόμη και πρόσφατους διορισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Οπως επίσης και την απουσία συγκεκριμένων προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

-Κε Τσίπρα μάς λέτε για μεταρρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν μάς έχετε φέρει συγκεκριμένες προτάσεις σ΄αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, όπως και το ΠΑΣΟΚ, υπερασπίζεστε το πελατειακό κράτος. Επιλέξτε κε Τσίπρα εάν θα μείνετε στην ιστορία σαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο ή ως ένας ψευδοπροφήτης…

«Κύριε Τσίπρα αποδείξετε πως είστε ένας πραγματικός ηγέτης και όχι ένας ψευτοπροφήτης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ομάδας Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ.

«Σωστά, λέτε πως οι Ελληνες κατέβαλαν σκληρές προσπάθειες. Αλλά η πολιτική τάξη δεν το έκανε. Είμαι θυμωμένος, γιατί μιλάτε για μεταρρυθμίσεις, αλλά ποτέ δεν τις βλέπουμε.».

«Προχωράμε υπνοβατώντας προς ένα Grexit με τη βοήθεια των ακροδεξιών, ακούστε τους εκεί. Θα έχουμε ένα Grexit. Αλλά τον λογαριασμό δεν θα τον πληρώσετε εσείς, αλλά οι Ελληνες πολίτες…».

«Σωστά, λέτε πως οι Ελληνες κατέβαλαν σκληρές προσπάθειες. Αλλά η πολιτική τάξη δεν το έκανε. Είμαι θυμωμένος, γιατί μιλάτε για μεταρρυθμίσεις, αλλά ποτέ δεν τις βλέπουμε.
«800.000 δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν στην Ελλάδα. Ανοίξτε τις αγορές και τα επαγγέλματα για τους νέους. Σας αρέσουν τα προνόμια ε; Τα κόμματα παίρνουν τόσα χρήματα από τις τράπεζες και είναι χρεοκοπημένα. Βάλτε τα όλα σε ένα πακέτο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση. Ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός. Είστε ο μόνος που μπορείτε να φτιάξετε το σύστημα. Κι εμείς έχουμε ευθύνη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε απομείωση του χρέους, αλλά με σειρά. Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις. Πώς θέλετε να σας θυμούνται: σαν ένα προεκλογικό ατύχημα που φτώχυνε την Ελλάδα ή σαν πραγματικό επαναστάτη μεταρρυθμιστή σαν τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο (όχι τον καινούριο, είπε, τον κανονικό).

Τα σημαντικότερα σημεία στην ομιλία του Βέλγου Επικεφαλής Φιλελεύθερων Δημοκρατών:

Πρέπει να κάνετε μεταρρυθμίσεις
Μπορώ να έρθω στην Αθήνα και να σας βοηθήσω αν θέλετε
Σταματήστε να χρησιμοποιείται το πελατειακό σύστημα όπως έκανε στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ
Μειώστε το κόστος στο Δημόσιο
Μεταρρυθμίστε τον ιδιωτικό τομέα. Αυτός χρειάζεται τις τράπεζες
Προτείνω την μείωση των προνομίων στη χώρα σας
Των προνομίων στους εφοπλιστές
Των προνομίων της εκκλησίας
Των προνομίων των ελληνικών κομμάτων
Των προνομίων των ελληνικών νησιών
Πήρατε τις εκλογές, πήρατε το δημοψήδισμα άρα είστε ο μόνος πολιτικός μπορεί να βάλει ένα τέρμα σε αυτή την κατάσταση
Εχουμε και εμείς ευθύνη βέβαια και θα την εξετάσουμε
Αλλά πρώτα φέρτε μας τις μεταρρυθμίσεις
Εχετε μια συγκεκριμένη επιλογή
Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πολιτικός που από ένα εκλογικό ατύχημα έκανε το λαό του φτωχότερο ή ως ο πραγματικός επαναστάτης που έβαλε τη χώρα του στο σωστό δρόμο
Δείξτε μας τι μπορείτε να κάνετε
Δείξτε μας ότι είστε ο πραγματικός ηγέτης και όχι ένας ψευτοπροφήτης
Γκι Φερχόφσταντ:

800.000 δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν στην Ελλάδα. Ανοίξτε τις αγορές και τα επαγγέλματα για τους νέους. Σας αρέσουν τα προνόμια ε; Τα κόμματα παίρνουν τόσα χρήματα από τις τράπεζες και είναι χρεοκοπημένα. Βάλτε τα όλα σε ένα πακέτο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση. Ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός. Είστε ο μόνος που μπορείτε να φτιάξετε το σύστημα. Κι εμείς έχουμε ευθύνη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε απομείωση του χρέους, αλλά με σειρά. Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις. Πώς θέλετε να σας θυμούνται: σαν ένα προεκλογικό ατύχημα που φτώχυνε την Ελλάδα ή σαν πραγματικό επαναστάτη μεταρρυθμιστή σαν τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο (όχι τον καινούριο, είπε, τον κανονικό).
Σωστά, λέτε πως οι Ελληνες κατέβαλαν σκληρές προσπάθειες. Αλλά η πολιτική τάξη δεν το έκανε. Είμαι θυμωμένος, γιατί μιλάτε για μεταρρυθμίσεις, αλλά ποτέ δεν τις βλέπουμε. Προχωράμε υπνοβατώντας προς ένα Grexit με τη βοήθεια των ακροδεξιών, ακούστε τους εκεί. Θα έχουμε ένα grexit. Αλλά τον λογαριασμό δεν θα τον πληρώσετε εσείς, αλλά οι Ελληνες πολίτες.
Υπνοβατείτε προς ένα Grexit. Πρέπει να τερματιστούν τα προνόμια στην Ελλάδα: της εκκλησίας, στα νησιά, στα πολιτικά κόμματα. Όλα αυτά βάλτε τα σε ένα πακετο και φέρτε τα στο τραπέζι. Πρέπει να βρούμε μία συνολικά αποδεκτή πρόταση κι εσείς πρέπει να το κάνετε, γιατί δεν υπήρξε πρωθυπουργός στην Ελλάδα με τόσο ισχυρή εντολή, πήρατε διπλή εντολή, άρα εσείς είστε που πρέπει να θέσετε τέλος στη διαφθορά στην Ελλάδα. Δεν είναι το ερώτημα αν εκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα. Πρέπει να επιλέξετε πώς θα μείνετε στην Ιστορία, ως εκλογικό ατύχημα ή ως πραγματικός ηγέτης.

Δείξτε μας ότι είστε πραγματικός ηγέτης κι όχι ένας ψευδοπροφήτης
Αν θέλουμε να αποφύγουμε το Grexit, ο μόνος δρόμος είναι να προχωρήσετε τις επόμενες 48 ώρες με ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να καταρτίσετε έναν οδικό χάρτη, να καθορίσετε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα.
Είμαι θυμωμένος διότι μιλάτε για μεταρρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν είδαμε συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων.

πηγή: kourdistoportocaliΣχόλια