Η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις. Εμείς;

Η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις. Εμείς;

Ο εξαρτημένος είναι κάποιος που ξέρουμε. Ένας συγγενής, ένας φίλος, ένας γείτονας. Ο κοινωνικός στιγματισμός κρατάει τον ίδιο και την οικογένειά του μακριά από τη θεραπεία και εμποδίζει την επανένταξή του στην κοινωνία.

Ας μην αφήνουμε το στίγμα να γίνεται πιο δυνατό από την εξάρτηση.

ΚΕΘΕΑ, Το στίγμα μας είναι η ένταξη

Με κεντρικό μήνυμα Το στίγμα μας είναι η ένταξη το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. Στόχος της καμπάνιας του για το 2015 είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τις επιπτώσεις του στιγματισμού των εξαρτημένων στη θεραπεία και την κοινωνικής τους ένταξη. Τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ με συναυλίες, ενημερωτικά περίπτερα, διαδραστικά εργαστήρια, εκθέσεις και άλλες δράσεις μας καλούν να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις.

Το ίδιο μήνυμα θα εκπέμψουν με τον πιο ηχηρό τρόπο και τα 155 μέλη θεραπευτικών προγραμμάτων από όλη την Ελλάδα που στις 20 Ιουνίου ολοκληρώνουν τον αγώνα για καθαρή ζωή και αποφοιτούν από το ΚΕΘΕΑ στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί από το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ στο Κάστρο της Καβάλας

Εκδηλώσεις οργανώνονται επίσης σε σωφρονιστικά καταστήματα όπου λειτουργούν μονάδες του ΚΕΘΕΑ, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται στοχευμένες ενημερωτικές δράσεις σε εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες, καθώς και παρεμβάσεις street-work.

Πηγή : isotimos.comΣχόλια