Οι φωτογραφίες από τις βόλτες της Περιστέρας στο Πεκίνο

Οι φωτογραφίες από τις βόλτες της Περιστέρας στο Πεκίνο

Στο Πεκίνο η σύντροφος του Αλ. Τσίπρα επισκέφθηκε την Απαγορευμένη Πόλη και τα Θερινά Ανάκτορα καθώς και το Τέμπλο του Ουρανού και το Σινικό Τείχος, ενώ βρέθηκε και κτίριο της Όπερας, ένα κτίριο μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής, που κάτω από τον επιβλητικό θόλο του στεγάζει αίθουσες θεάτρου, κονσέρτου και όπερας.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα τόνισε στους συνομιλητές της ότι η πλούσια ιστορία και πολιτισμική προίκα αποτελούν κοινό σημείο αναφοράς τόσο του ελληνικού όσο και του κινέζικου λαού.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα επισκέφτηκε επίσης το εργαστήριο ενός Κινέζου καλλιτέχνη που ασκεί την τέχνη της παραδοσιακής κινέζικης καλλιγραφίας. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα εξασκήθηκε στη γραφή και της έκαναν δώρο δυο επιγραφές με τα ονόματα των γιών της, γραμμένα στα κινέζικα.

Όσο ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί που τον συνόδευαν βρίσκονταν για την επίσημη επίσκεψη στην έδρα της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Huawei, η Περιστέρα Μπαζιάνα ξεναγείτο ανεπίσημα στην έδρα της εταιρίας.

Η πόλη που εντυπωσίασε περισσότερο την Μπέτυ Μπαζιάνα ήταν η Σανγκάη, παρά το γεγονός πως η ελληνική αντιπροσωπεία έμεινε εκεί λιγότερο από 24 ώρες.

 Φωτογραφίες: Real NewsΣχόλια