Οι γυναίκες της Αφρικής φορούν γάντια του μποξ και ρίχνονται στη μαχη- ΦΩΤΟ

Οι γυναίκες της Αφρικής φορούν γάντια του μποξ και ρίχνονται στη μαχη- ΦΩΤΟ

Ζουν σε κατάσταση έσχατης φτώχειας, σε μια από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας, Καμπάλα. Χωρίς σταθερή εργασία ή μόνιμη στέγη, η 23χρονη Morine Nakilyowa, η 17χρονη Lydia Nantale, η 24χρονη Hellen Baleke και η 20χρονη Diana Tulyanabo έχουν καταφύγει στη πυγμαχία προκειμένου να επιβιώσουν από τις σκληρές συνθήκες από τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στη πόλη τους.

Τα τελευταία χρόνια, τα δυναμικά κορίτσια, έχουν λάβει μέρος σε τοπικά τουρνουά με σπουδαίες διακρίσεις, αντιπροσωπεύοντας επάξια το Rhino Boxing Club στο οποίο ανήκουν, με έδρα την πόλη Katanga. Παρά ωστόσο τις επιτυχίες, οι αθλήτριες, οι γυναίκες μποξέρ δεν έχουν πάρει ακόμα την αναγνώριση από τους λοιπούς άντρες συναθλητές τους, όπως γράφει το aljazeera.com.

Πάντως, εκτός από τους αντιπάλους τους στα ρινγκ, οι αθλήτριες έχουν να παλέψουν και με την απουσία κάποιου λειτουργικού σώματος στην ερασιτεχνική πυγμαχία και τον περιορισμένο αριθμό αξιόπιστων αντιπάλων. Για το λόγο αυτό, για να κρατηθούν σε φόρμα, ζητούν από μποξέρ από την Κένυα, τη Ρουάντα και την Τανζανία να αναμετρηθούν σε αγώνες.

Όπως σημειώνεται και στο φωτορεπορτάζ, το αξιέπαινο είναι ότι παρά τις αντιξοότητες, η παραπάνω τετράδα των γυναικών, ονειρεύεται να εκπροσωπήσει την Ουγκάντα σε μεγάλα, διεθνή τουρνουά.

Διαβάστε επίσης: 

Tips για ένα τέλειο σώμα λίγο πριν φορέσετε το μπικίνι σαςΣχόλια