Η Google και πάλι στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών

Η Google και πάλι στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών

Έφοδο στα γραφεία της Google στη Μαδρίτη πραγματοποίησαν οι ισπανικές Αρχές, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για φορολογικά ζητήματα σε γραφεία της εταιρείας ανά τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η έφοδος στα γραφεία της Google στην ισπανική πρωτεύουσα, έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου η γαλλική αστυνομία ερεύνησε τα γραφεία του αμερικανικού κολοσσού στο Παρίσι, λόγω υποψιών ότι η αμερικανική εταιρεία εμπλέκεται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Η Google αναφερόμενη στο θέμα σε σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «συμμορφώνεται με τη φορολογική νομοθεσία της Ισπανίας», όπως και «κάθε χώρας» στην οποία δραστηριοποιείται, και προσθέτει ότι συνεργάζεται με τις ισπανικές αρχές.

Ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται υπό πίεση σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να αλλάξει τους κανόνες που επιτρέπουν σε πολυεθνικές να επιλέγουν ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα χάρη σε «παραθυράκια» στο νόμο ή σε ειδικές συμφωνίες με ορισμένες χώρες που τους προσφέρουν προνομιακή μεταχείριση.

Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας που έγινε στο Παρίσι, αυτά αναμένεται να έρθουν στο φως σε περισσότερους από 12 μήνες από σήμερα, ή ακόμα και σε βάθος δύο ετών.

 Σχόλια