Η Google παραδέχεται ότι μπορεί να «ελέγξει» το Android τηλέφωνό σας

Η Google παραδέχεται ότι μπορεί να «ελέγξει» το Android τηλέφωνό σας

Αν και η είδηση αναπαράγεται με βαρύγδουπες εκφράσεις, όπως «σοκαριστικό, απίστευτο» και άλλα του είδους, η αλήθεια είναι πως μόνο αναμενόμενα είναι τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω.

Σε έγγραφο που διέρρευσε από την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, η Google παραδέχεται ότι μπορεί να κάνει… ό,τι θέλει, σε κάθε κινητό που «τρέχει» από Android 5 και κάτω, με τις συσκευές στις οποίες αφορά, μέχρι και το Kit-Kat, να αποτελούν σχεδόν το 75% των τηλεφώνων Android.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία – κολοσσός, αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση που ζητηθεί από τις αρχές και για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο, οι παρατηρήσεις της δεν πείθουν κανέναν, καθώς όπως είναι γνωστό, η δυνατότητα αυτή μπορεί να βρεθεί και σε χέρια εκτός της Google, με προθέσεις που κανείς δε γνωρίζει.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες κατασκευής λογισμικού για τηλέφωνα ξεκίνησαν να υιοθετούν αυστηρότερους κανονισμούς κρυπτογράφησης σχετικά πρόσφατα, με το Android 5.0 να είναι η πρώτη του έκδοση που δεν μπορεί να παραβιαστεί, τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα όσο τα προηγούμενα. Από την άλλη πλευρά, το iOS είναι πιο θωρακισμένο σε κακόβουλες επεμβάσεις, ιδίως μετά από την έκδοση 8.Σχόλια