Η γραβιέρα Νάξου ταξιδεύει στην Γερμανία!

Η γραβιέρα Νάξου ταξιδεύει στην Γερμανία!

Τιμώμενη χώρα της μεγαλύτερης έκθεσής τροφίμων και ποτών που πραγματοποιείται για στην Κολωνία της Γερμανίας είναι η Ελλάδα.

Σε χώρο 230.000 τ.μ με 6500 εκθέτες που πραγματοποιείται από τις 10 έως 14 Οκτωβρίου η έκθεση ANUGA . 98 χώρες θα εκθέσουν τα διάσημα τους προϊόντα. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Γραβιέρα της Νάξου ! Στη φετινή έκθεση τροφίμων η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και άλλοι Έλληνες παραγωγοί από ολόκληρη τη χώρα , θα παρουσιάσουν μια ιδιαιτέρως διευρυμένη γκάμα τροφίμων και ποτών, δηλώνοντας έτοιμοι να πρωτοστατήσουν στο διεθνές εμπόριο, αλλά και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών εστίασης.

Η Ελλάδα θα βρίσκεται για άλλη μια φορά μεταξύ των πρώτων δέκα ισχυρότερων ξένων συμμετοχών στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έχει ήδη βάλει πλώρη για ενίσχυση των εξαγωγών της , σήμα κατατεθέν της οποίας είναι η Γραβιέρα Νάξου. Η ετήσια παραγωγή της Γραβιέρας φθάνει τους 900 τόνους. Σήμερα οι εξαγωγές σε Γραβιέρα Νάξου φθάνουν τους 60 τόνους, ενώ η πιο δυνατή παρουσία του προϊόντος είναι στη Γαλλία και την Γερμανία και οι προοπτικές που ανοίγονται …μεγάλες . Ήδη ενδιαφέρον υπάρχει τόσο από την Αυστραλία όσο και από τις Η.Π.Α .

Η ΕΑΣ Νάξου , πιστή στην ποιότητα, πολυβραβευμένη κι από τα πλέον φημισμένα σκληρά τυριά, διαφέρει από τις υπόλοιπες γραβιέρες, αφού, μεταξύ άλλων, παράγεται κυρίως από αγελαδινό γάλα (τουλάχιστον κατά 80%). Η ΕΑΣ Νάξου, εγγυάται τα καλά χαρακτηριστικά και την μέγιστη ποιότητα για τα προϊόντα της. Η ΕΑΣ Νάξου αποτελεί αγγελιοφόρο καλών ειδήσεων αφού το 60% της τοπικής οικονομίας αλλά και των Μικρών Κυκλάδων ( Κουφονήσια, Σχοινούσα ,Δονούσα , Ηρακλειά) συντηρείται και αναπτύσσεται απο αυτήν , καθώς είναι το σημείο αναφοράς για τους νέους των νησιών που παραμένουν στον τόπο τους. Η Νάξος άλλωστε, συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους γαστρονομικούς παγκοσμίως.Σχόλια